Στον Χοακίν Φίνιξ το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, για το Joker

Στον Χοακίν Φίνιξ το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, για το Joker

Ο Χοακίν Φίνιξ έλαβε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ενσάρκωση του κλόουν τα βιώματα του οποίου τον μετατρέπουν σε σκοτεινό αντιήρωα στο Joker του Τοντ Φίλιπς, το πρίκουελ της σειράς των ταινιών Batman που σημείωσε απρόσμενη εισπρακτική επιτυχία.

 
Η αλήθεια είναι πως λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά διεξαγωγής των Oscars, θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη του Joaquin Phoenix για τον ρόλο του στο Joker όμως ο ίδιος γνώριζε από την αρχή πως θα είχε πολύ σκληρούς αντιπάλους.
 
Τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος μετά από πολλές υποψηφιότητες, βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες και ομολογουμένως μία μεγάλη γκάμα σπουδαίων ρόλων στο ενεργητικό του, κατάφερε το 2016 να προσθέσει στη συλλογή του το πρώτο χρυσό αγαλματίδιο από την Ακαδημία για την ερμηνεία του στην ταινία «Η επιστροφή» (The Revenant).
 
Ακόμη ένας σπουδαίος ηθοποιός που διεκδίκησε φέτος το Όσκαρ ήταν και ο Άνταμ Ντράιβερ για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία "Ιστορία γάμου" και μάλιστα τα στοιχήματα έδιναν πολύ υψηλή απόδοση, μετά, βέβαια από τον Χοακίν Φίνιξ.
 
Οι υποψηφιότητες για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου φέτος ήταν οι εξής:
 
Χοακίν Φίνιξ - «Joker»
 
Ανταμ Ντράιβερ - «Ιστορία γάμου»
 
Λεονάρντο ΝτιΚάπριο - «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»
 
Αντόνιο Μπαντέρας - «Pain and Glory»
 
Τζόναθαν Πράις - «Οι δύο πάπες».
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα