Από ιατρικό λάθος πέθανε ο Κοτανίδης; Έρευνα στο Γενικό Κρατικό

Από ιατρικό λάθος πέθανε ο Κοτανίδης; Έρευνα στο Γενικό Κρατικό

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα αίτια θανάτου του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη έχει παραγγείλει ήδη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης.

Την έρευνα διενεργεί στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» ο διευθυντής της Γ' Χειρουργικής Κλινικής, Ηρακλής Τσίπρας.

Ο 74χρονος καλλιτέχνης κατέληξε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου είχε εισαχθεί έπειτα από επιπλοκή που εμφάνισε κατόπιν χειρουργείου.

Αφορμή δημοσιεύματα που απέδιδαν τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη σε ιατρικό λάθος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει πόρισμα μετά την έρευνα που θα γίνει.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει πόρισμα μετά την έρευνα που θα γίνει, αφού ήδη έχει ανατεθεί σε στελέχη του νοσοκομείου να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του γνωστού ηθοποιού.

Ο Γιώργος Κοτανίδης «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του.

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν αφαίρεση των εκκολπωμάτων στο έντερο, ωστόσο η έκβασή της δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η αναστόμωση (ένωση του εντέρου) δεν επουλώθηκε, με αποτέλεσμα το έντερο να σπάσει. Ο ασθενής υπέστη περιτονίτιδα, από τις πλέον σοβαρές επιπλοκές, και στη συνέχεια εκδήλωσε σηψαιμία.

Σε ιατρική αμέλεια αποδίδουν το θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, οι φίλοι συνάδελφοί του, Κώστας Αρζόγλου, Γρηγόρης Ψαριανός και Υβόννη Μαλτέζου.

Συγκεκριμένα καταγγέλουν ότι έγινε μια σειρά από ιατρικά λάθη αλλά και χειρουργικές επεμβάσεις που δεν πήγαν καλά με αποτέλεσμα να του στερήσουν τη ζωή. Μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του Star, ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου ανέφερε «Ξέρω ότι όλα ξεκίνησαν από έναν ειλεό και από έναν κακό χειρισμό κατέληξε να έχει πρόβλημα στην καρδιά».

Όπως έγινε γνωστό ο Γιώργος Κοτανίδης εισήχθη τις γιορτές στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο κάτι δεν πήγε καλά και οδήγησε στον απρόσμενο και άδικο χαμό του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του.

«Το μάθαμε πριν από τρεις ημέρες ότι ο Γιώργος ήταν στην εντατική. Ξέραμε ότι θα μπει για μια εγχείρηση ρουτίνας τα Χριστούγεννα, μάθαμε ότι χειρουργήθηκε, ότι δεν πήγε καλά η εγχείρηση, δεύτερη φορά και τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγε καλά με τα χειρουργεία. Έφυγε άδικα», δήλωσε η Υβόννη Μαλτέζου.

«Απίστευτο. Μας αποχαιρέτησε ξαφνικά- θύμα ιατρικής αμέλειας;..- ο φίλος μας Γιώργος Κοτανίδης» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook o Γρηγόρης Ψαριανός.
Η υγεία του και η αδυναμία στις κόρες του

Ο Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1945 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Το δείπνο (2018), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Πρόβα νυφικού (2014), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Περικλής (2011), Δυτική αποβάθρα (2014).

Ο Γιώργος Κοτανίδης, που πέθανε ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ την ευτυχία και την οικογένεια της μικρής κόρης του, την οποία συνόδευσε στα σκαλιά του Δημαρχείου στις 30 Ιουνίου του 2019.

Τότε η Αντιγόνη παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιάννο Μήτσο. Ακόμα και τότε που πολλοί από τους φίλους και τους καλεσμένους του γάμου γνώριζαν την περιπέτεια με την υγεία του, εκείνος δεν άφησε στιγμή να φανεί το παραμικρό χαρίζοντας σε όλους το γοητευτικό του χαμόγελο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα