Μέγκαν και Χάρι: Γιατί προσέφυγαν σε εταιρεία διαχείρισης κρίσεων

Μέγκαν και Χάρι: Γιατί προσέφυγαν σε εταιρεία διαχείρισης κρίσεων

Η Μέγκαν Μαρκλ  προσέλαβε την εταιρία Sunshine Sachs, μία αμερικάνικη PR εταιρία της οποίας δουλειά είναι να αντιμετωπίζει κρίσεις που αφορούν τη δημόσια εικόνα των πελατών της.

Η δούκισσα αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση μετά από ένα κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων εις βάρος της και μετά από αρκετές επιλογές που έχουν χαρακτηριστεί λάθος και έχουν επηρεάσει και διχάσει την κοινή γνώμη.

Η Sunshine Sachs είναι από τις πιο γνωστές PR εταιρίες στην Αμερική ενώ στο παρελθόν είχαν αναλάβει υποθέσεις όπως αυτή του Harvey Weinstein αλλά και του Michael Jackson μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος ανηλίκων. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει κατηγορηθεί πως χρησιμοποιεί αθέμιτες τακτικές για να βελτιώσει την εικόνα των πελατών της όπως το να αλλάζουν πληροφορίες στο Wikipedia τους.

Δουλειά της Sachs θα είναι να βελτιώσει την persona της δούκισσας μετά από τα απανωτά σκάνδαλα που ξέσπασαν φέτος το καλοκαίρι, όπως η συμπεριφορά της στο Wimbledon που εξόργισε αλλά και οι 4 πτήσεις με private jets που πραγματοποίησαν μέσα σε διάστημα 11 ημερών πηγαίνοντας κόντρα στις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες που είχαν επικοινωνήσει. Κάτι που ακόμα ανησυχεί τη Μέγκαν είναι η έκταση που έχει πάρει η φημολογία που θέλει τους Cambridges με τους Sussexes να βρίσκονται σε ρήξη αλλά και η σύγκριση που τα ΜΜΕ φέρνουν συνέχεια τις δύο δούκισσες, γι’ αυτό και το συμβόλαιο υπογράφηκε μετά τον διαχωρισμό των «Φανταστικών 4».

Το ότι η Μέγκαν προσέλαβε μία αμερικάνικη εταιρία για να της «φτιάξει» την δημόσια εικόνα της είναι κάτι το οποίο πάει κόντρα στο βασιλικό πρωτόκολλο καθώς θεωρείται ότι παράκαμψε τους βασιλικούς συμβούλους. Μέλη του προσωπικού του Μπάκιγχαμ δηλώνουν σοκαρισμένοι από την επιλογή του ζευγαριού καθώς η σύμβουλος των royals είναι η Sara Latham, global PR, που στο παρελθόν έχει αναλάβει τη Hillary Clinton κατά την προεκλογική της καμπάνια αλλά και τον Bill Clinton κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Μία πηγή μέσα από το παλάτι δήλωσε: «Το να προσλάβεις μία εταιρία του Hollywood να σε εκπροσωπήσει ενώ είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας, μπορούμε να το  χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον ανορθόδοξο»

Από την άλλη το παλάτι προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επιλογή του ζευγαριού, ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη εταιρία πρόκειται απλά να βοηθήσει το ζευγάρι να λανσάρει και να προωθήσει το ίδρυμα του στις ΗΠΑ.

 

peoplegreece

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα