Πένθος στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας - Έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα Χριστίνα

Πένθος στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας - Έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα Χριστίνα

Ήταν η μικρότερη κόρη της βασίλισσας Τζουλιάνα της Ολλανδίας και αδερφή της πριγκίπισσας Βεατρίκης - Στα 20 της παντρεύτηκε έναν νηπιαγωγό που δίδασκε στο Χάρλεμ
 
Η πριγκίπισσα Χριστίνα της Ολλανδίας, η οποία παντρεύτηκε έναν Κουβανό δάσκαλο σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιών στη Νέα Υόρκη, και παραιτήθηκε από το βασιλικό της δικαίωμα διαδοχής, πέθανε στο παλάτι Noordeinde στη Χάγη την Παρασκευή. Ήταν 72 ετών.

Το θάνατο της έκανε γνωστό το παλάτι της Ολλανδίας με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έπασχε από καρκίνο των οστών. Η Χριστίνα ήταν η νεώτερη από τις τέσσερις κόρες της βασίλισσας Τζούλιανα η οποία πέθανε το 2004.

Η επίσημη ανακοίνωση του βασιλικού οίκου της Ολλανδίας αναφέρει: «Ο βασιλιάς Γουίλεμ Αλεξάντερ, η βασίλισσα Μαξίμα και η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας με θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο της Αυτού Εξοχότητας πριγκίπισσας Χριστίνας της Ολλανδίας, την Παρασκευή το πρωί στο παλάτι Noordeinde στη Χάγη. Η πριγκίπισσα, που υπέφερε από καρκίνο των οστών τα τελευταία χρόνια, ήταν 72 ετών».

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας, το μήνυμα της βασίλισσας Μαξίμα - που πριν από έναν χρόνο έχασε την 33χρονη αδερφή της - και της πριγκίπισσας Βεατρίκης αναφέρει: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένες από τον θάνατο της αγαπημένης μας αδερφής και θείας. Η Χριστίνα ήταν μια αξιολάτρευτη προσωπικότητα με ζεστή καρδιά. Με το μουσικό της ταλέντο, άγγιξε τις καρδιές τόσων πολλών. Θα έχουμε πάντα κοντά μας πολλές όμορφες αναμνήσεις της. Μαξίμα και Βεατρίκη».

Σαν μέλος της βασιλικής οικογένειας η πριγκίπισσα Χριστίνα κρατούσε τη ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ασχολούνταν με το τραγούδι και τη συλλογή έργων τέχνης μαζί με τον σύζυγο της  Jorge Guillermo, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1975 προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στο παλάτι.

Το ζευγάρι, που χώρισε το 1996, έχει τρία παιδιά, τον Μπερνάρντο, τον Νικόλα και την Τζουλιάνα. Η επιλογή της να παντρευτεί έναν «μη γαλαζοαίματο» την  απομάκρυνε από τη σειρά διαδοχής στο ολλανδικό θρόνο αλλά της επέτρεψε να ζήσει έξω από το βασιλικό παλάτι.

Στο γάμο της παραβρέθηκαν περίπου 1.100 καλεσμένοι αν και η τελετή δεν έγινε με τη συνήθη λαμπρότητα των βασιλικών γάμων και πολλοί "γαλαζοαίματοι" από άλλες χώρες απουσίαζαν, αναφέρουν οι New York Times.

Κατά την διάρκεια της ζωής της έζησε σε διάφορες χώρες, όπως στην Ιταλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της πριγκίπισσας Χριστίνας, εξέφρασε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτ, περιγράφοντας την «ζεστή προσωπικότητα της πριγκίπισσας Χριστίνας: «Λυπούμε με την είδηση του θανάτου σε ηλικία 72 ετών της πριγκίπισσας Χριστίνας... η θερμή προσωπικότητά της θα λείψει σε πολλούς τόσο στην πατρίδα όσο και στο εξωτερικό».

eirinika.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα