Θοδωρής Κατσαφάδος: Είδα τον αδερφό μου να διαμελίζεται μπροστά μου

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος βρέθηκε στην εκπομπή "Μετά τα Μεσάνυχτα" της Ελεονώρας Μελέτη και μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του κατά δυο χρόνια μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μπροστά στα μάτια του, παίζοντας με μια χειροβομβίδα.

"Με το να το κουβεντιάζω ξορκίζω τις τύψεις και τις ενοχές μου, γιατί εγώ βρήκα την χειροβομβίδα. Δεν το συζητούσα για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είναι σα να τον έχω δίπλα μου, θέλω να ζει κοντά μου. Πάντα τον θυμάμαι, τον σκέφτομαι και τον φαντασιώνομαι πώς θα ήταν τώρα… έτσι θα τον κουβαλάω μέχρι τον θάνατό μου, έτσι ζει μέσα από εμένα", τόνισε ο ηθοποιός.

Μιλάω για το δυστύχημα του αδερφού μου με χειροβομβίδα που βρήκα εγώ, γιατί θέλω να ζει μέσα από μένα. Ο πόνος ήταν μεγάλος γιατί ο 12χρονος αδερφός μου σκοτώθηκε από τη χειροβομβίδα μπροστά μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, όχι τον θάνατο, τον διαμελισμό. Δεν είναι το ίδιο. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι οργανωμένος για να μπορέσει να επεξεργαστεί ένα σώμα που είναι… παντού. 

Ένας άλλος λόγος που προσπάθησα κάποτε να βρω μια λύση, είναι για να ελαττωθούν αυτά τα δυστυχήματα. Εγώ τη βρήκα τη χειροβομβίδα, αλλά δεν ήξερα τι είναι. Το ότι τη χτύπαγα εγώ, θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του, δεν έγινε. Την έδωσα σε εκείνον, τη χτύπαγε, τη χτύπαγε και με έσωσε ένας τοίχος για λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν Πρωτομαγιά, δεν είχαμε σχολείο, βρήκα τη χειροβομβίδα που για μένα ήταν σαν ένα σιδερένιο κουκουνάρι.

Το χτυπάγαμε, το χτυπάγαμε, το αφήναμε, το χτυπάγαμε και το ξαναφήναμε… Και κάποια στιγμή όπως γύρισα προς τον τοίχο της εκκλησίας έγινε μια μεγάλη έκρηξη. Εγώ πήγα να βρω τον αδερφό μου να του πω τι έγινε και είδα αυτό το θέαμα. Και το κακό είναι ότι μετά από αρκετή ώρα που μείναμε οι δυο μας, ήρθε και τον είδε και η μάνα μου. Ο θάνατος του αδερφού μου με αυτόν τον τραγικό τρόπο καθόρισε τη ζωή μου. Είχα ενοχές, τύψεις, κι ένα γιατί. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα μάτια του που με κοίταξαν λίγο πριν πεθάνει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα