Χουλιάρας: Οι Αλκυονίδες μπορούν να γεννήσουν και σεισμό μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ

Σήμερα ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε  στα ενεργά ρήγματα που «απειλούν» την Αττική. Ειδικά για τις Αλκυονίδες  ο κ. Χουλιάρας είπε ότι αυτή την στιγμή δεν υφίσταται καμία δραστηριότητα. Ωστόσο, είπε, στο μέλλον μπορεί να «γεννήσει» ένα μεγάλο, καταστροφικό σεισμό. «Δεν είναι στιγμή για τα χειρότερα σενάρια. Οι Αλκυονίδες όμως «γεννούν» και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ», είπε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι αυτή την στιγμή οι επιστήμονες έχουν επικεντρωθεί στο ρήγμα της Πάρνηθας μιας και από αυτό προήλθε ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική, την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Όταν ρωτήθηκε για το ρήγμα των Αλκυονίδων ο κ. Χουλιάρας είπε ότι αυτή την στιγμή δεν υφίσταται καμία δραστηριότητα, ωστόσο στο μέλλον μπορεί να «γεννήσει» ένα μεγάλο και καταστροφικό σεισμό. «Δεν είναι στιγμή για τα χειρότερα σενάρια. Οι Αλκυονίδες μπορούν να "γεννήσουν" και σεισμό μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κάθε χρόνο σε κάποια περιοχή της Ελλάδας σημειώνεται κάποιος σεισμός της τάξεως των 6 ρίχτερ, ωστόσο, δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση που θα έπρεπε σαν μια σεισμογενή χώρα.

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι με τον σεισμό στην Αττική που ήταν της τάξεως των 5 ρίχτερ υπήρξαν πολλά προβλήματα όπως στις τηλεπικοινωνίες αλλά και ζημιές σε κτίρια, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα