Έξι μυστικά για να αποκτήσετε τέλεια και δροσερή επιδερμίδα

Η καθημερινή φροντίδα και περιποίηση του προσώπου αποτελεί κανόνα, τουλάχιστον για εκείνες που θέλουν να έχουν ένα λαμπερό, δροσερό και υγιές δέρμα. Και ενώ η ενασχόληση με την περιποίηση του δέρματος απασχολεί τις γυναίκες για περισσότερο από 6.000 χρόνια, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα καλλυντικών στην Αρχαία Αίγυπτο, με την πάροδο των χρόνων ανακαλύπτονται νέες τεχνικές για την απόκτηση μιας τέλειας επιδερμίδας, όπως και τα έξι tips που ακολουθούν παρακάτω.

Η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος
Εάν θέλετε να αποκτήσετε το τέλειο δροσερό δέρμα, πρέπει να ακολουθήσετε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με την εξής σειρά: καθαρισμός (αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά που απογυμνώνουν το δέρμα), απολέπιση (χημική ή φυσική, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα στρώματα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να προωθήσετε την ανάπτυξη νέων κυττάρων), ενυδάτωση (σφραγίστε την υγρασία αφού χρησιμοποιήσετε ένα υγραντικό όπως γλυκερίνη ή υαλουρονικό οξύ -το οποίο ενυδατώνει το δέρμα).

Βιταμίνη C
Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος πλούσια σε βιταμίνη C θα φωτίσουν το δέρμα σας και θα μειώσουν τον αποχρωματισμό. Είναι, επίσης, εξαιρετικά καθώς βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Σωστή διατροφή
Μείνετε ενυδατωμένες, συμπεριλάβετε υγιή λίπη στη διατροφή σας για να διατηρήσετε το δέρμα σας παχύ και ενυδατωμένο, προτιμήστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και μειώστε τρόφιμα με υψηλούς γλυκαιμικούς δείκτες.

Μην καπνίζετε
Το κάπνισμα μειώνει τη ροή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό.

Ύπνος
Ο ύπνος για τουλάχιστον 8 ώρες –μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν ακόμη περισσότερο– είναι υψίστης σημασίας για την υγεία του σώματός μας. Η στέρηση ύπνου σχετίζεται με κατάθλιψη, νόσο του Αλτσχάιμερ, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, αύξηση βάρους, ενώ επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αποδειχθεί ότι όσοι κοιμούνται περισσότερο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το να μην κοιμάστε αρκετά θα επηρεάσει το δέρμα και την υγεία σας.

Μειώστε το άγχος
Όταν έχετε άγχος, το σώμα σας αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης του στρες κορτιζόλης, η οποία παίζει ρόλο στο πόση λιπαρότητα απελευθερώνει το σώμα σας από τους σμηγματογόνους αδένες. Εάν έχετε υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα