Ακρίτα για στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας: Η δικαιολογία χειροτέρα του σφάλματος

Ακρίτα για στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας: Η δικαιολογία χειροτέρα του σφάλματος

Τον στολισμό στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και τις δηλώσεις της διευθύντριας πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροφίτης Παναγιωτάκου, σχολίασε σε καυστική ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

Αναλυτικά, η ανάρτησή της στο Facebook:

«Η δικαιολογία χειροτέρα του σφάλματος» έλεγε η γιαγιά Λουκία. Κάτι δηλαδή σαν την ανακοίνωση της κυρίας από την Στέγη Γραμμάτων του ιδρύματος Ωνάση: η γραπτή δήλωση όπου υπερασπίζεται τον στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας, είναι χειρότερη από το στολισμό τον ίδιο.

‘Δήλωση’ κατ’ ευφημισμόν δηλαδή. Ένα κουνημένο δάχτυλο στα μούτρα μας ήταν οι ανόητες παράγραφοι που έφεραν την υπογραφή της. Παράγραφοι που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζαν την προσωπική αισθητική του καθενός από μας, ως μια παρωχημένη bon pour l’ orient αντίληψη εορταστικού στολισμού που πλέον, λέει, δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο (της).

Πριν λίγες μέρες, ήμουν στο Λονδίνο για την παρουσίαση του βιβλίου μου ‘Τα τάπερ της Αλίκης’ . Μόλις άφησα τα πράγματα στο ξενοδοχείο, πήγα κατευθείαν στη Regents Street για δυο λόγους. Πρώτον γιατί εκεί βρίσκεται το αγαπημένο μου Cos Stores με την υπέροχη μίνιμαλ αισθητική των ρούχων που προτιμώ. Και δεύτερον για να δω τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που ήταν όντως ένα όνειρο. Νιώθεις ξαφνικά πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα παραμύθι κι εγώ τα αγαπώ τα παραμύθια. Πολύ.

Ελάτε σας παρακαλώ, χρυσή μου γυναίκα. Αξιολογείστε πρώτα το δικό σας έργο, ως διευθύντρια πολιτισμού στη Στέγη που αγαπάμε, και μετά ποινικοποιείστε το εορταστικό φαντασιακό των συμπολιτών σας. Γιατί αυτό ακριβώς κάνατε - σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα