Τη Δευτέρα η κηδεία της Ειρήνης Νικολαϊδου

Τη Δευτέρα η κηδεία της Ειρήνης Νικολαϊδου

Σχεδόν δυόμιση μετά τον θάνατο του αείμνηστου ιστορικού εκδότη του "ΦΩΤΟΣ", Θεόδωρου Νικολαΐδη απεβίωσε και η σύζυγός του, Ειρήνη.

Η μεγάλη κυρία της ιστορικής εφημερίδας έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο, σε ηλικία 85 ετών.

«Ήταν η γυναίκα πίσω από τον άνδρα», όπως αναφέρει το harddog-sport.blogspot.com, και μαζί με τον Θεόδωρο Νικολαΐδη αποτέλεσαν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο δίδυμο: εκείνος το απόλυτο αφεντικό στον δημοσιογραφικό τομέα και εκείνη τη γενική ευθύνη στα οικονομικά και οργανωτικά, όμως πάντα διακριτικά και χωρίς να παρακάμπτει τον εκδότη και διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας.

Ο Θεόδωρος και η Ειρήνη, που μαζί σφράγισαν τις σελίδες της ιστορίας του Φωτός, απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία και την Όλγα, που αναμίχθηκαν ενεργά, και από διαφορετικά πόστα, στην έκδοση. «Προσευχόμουν να μην υπάρχει το ΦΩΣ γιατί έπαιρνε τους γονείς μου» είχε εξομολογηθεί παλαιότερα η κόρη τους Όλγας. 

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, θέλοντας να τιμήσει τη σύζυγό του, και ενώ εκείνη δεν μετείχε από καιρό στα της έκδοσης μένοντας αναγκαστικά μακριά από την εφημερίδα, δημοσίευσε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στη θέση του βασικού θέματος, μεγάλη νεανική φωτογραφία της Ειρήνης Νικολαΐδου που κυριαρχούσε στην πρώτη σελίδα.

Ήταν το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, όταν το Φως των Σπορ, με αφορμή τη βράβευση του Θ. Νικολαΐδη από το Ίδρυμα Μπότση, δημοσίευσε οικογενειακές φωτογραφίες και πολλά αφιερωματικά κείμενα.

Η λεζάντα έγραφε: «Η αρχόντισσα-κυρά του "ΦΩΤΟΣ" Ειρήνη Νικολαΐδου στα νιάτα της. Η κυρία Ειρήνη είναι πληγωμένη από χρόνια από ανίατη ασθένεια η οποία την υποχρέωσε να αποσυρθεί από κάθε επαγγελματική ενασχόληση με το "ΦΩΣ" και αποτέλεσε τεράστια ζημιά για την εφημερίδα μας».

Η κηδεία της Ειρήνης Νικολαϊδου θα γίνει τη Δευτέρα, στις 15:00, στο Α Νεκροταφείο, στο Ναό Αγίων Θεοδώρων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα