Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια του μωρού

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια του μωρού

Σύμφωνα με παιδιάτρους και παιδοαλλεργιολόγους η καλή υγιεινή στο υπνοδωμάτιο δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας.

Καθημερινά, το σώμα μας παράγει ιδρώτα και σμήγμα που καταλήγουν στα σεντόνια ενώ σε συνδυασμό με τη ζέστη του σεντονιού και της κουβέρτας, δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα. Τα ακάρεα με τα περιττώματα που αφήνουν στα σεντόνια προκαλούν αλλεργίες και άσθμα. Ακόμη και έκζεμα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους ενήλικες αλλά και τα μωρά. Όπως τονίζουν οι παιδίατροι, τα μωρά συχνά έχουν σάλια ή αφήνουν γουλιές από το γάλα πάνω στο σεντόνι και αν δεν αλλαχθεί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ένα ευαίσθητο μωρό.

Η αλλαγή των σεντονιών του μωρού αλλά και των ενηλίκων πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα και πλύσιμο στους 60 βαθμούς ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι αλλεργική προδιάθεση. Όσοι παρουσιάζουν αλλεργίες πάντως θα πρέπει να τα αλλάζουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.Επίσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι γονείς θα πρέπει να βγάζουν στον ήλιο για μερικές ώρες το παιδικό στρώμα, ενώ δύο φορές το μήνα, θα πρέπει να πλένονται οι κουβερτούλες του μωρού.

https://www.baby.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα