Ο Χρήστος Κόντης για τον επιθετικό και την πρόκληση της ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Ο Χρήστος Κόντης για τον επιθετικό και την πρόκληση της ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Χρήστος Κόντης, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την επικράτηση της ομάδας του επί του Βόλου Elabet με σκορ 2-0 στο Ηράκλειο. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο, δίνοντας έμφαση στη διαχείριση του ρόστερ, στην επικείμενη μεταγραφή ενός επιθετικού, αλλά και στην επερχόμενη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Το νικηφόρο σερί του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Κόντη, έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό σερί τριών συνεχόμενων νικών στην τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά, κατακτώντας τον τελικό του Super Cup και ακολουθώντας με μια νίκη στο πρώτο ματς των Play Offs απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Η πρόσφατη επικράτηση επί του Βόλου Elabet με 2-0 στο Ηράκλειο σηματοδότησε την επιτυχημένη είσοδο του Ομίλου στο πρωτάθλημα, κάνοντας το «τρία στα τρία».

Η νίκη αυτή προσθέτει στην αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον προπονητή να εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής.

Εξελίξεις για την απόκτηση επιθετικού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Χρήστος Κόντης έδωσε μια σημαντική μεταγραφική είδηση, αναφέροντας ότι ο Όμιλος βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός επιθετικού. «Είμαστε κοντά σε παίκτες που έχουμε σημειώσει, έχουμε διαβάσει», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Έλληνας κόουτς, προϊδεάζοντας για άμεσες εξελίξεις στο θέμα του φορ.

Βασικός στόχος των Κρητικών φέρεται να ήταν ο Κέναν Κοντρό της Φερεντσβάρος. Παρόλο που η περίπτωσή του δεν είχε προχωρήσει νωρίτερα, υπήρξε πρόσφατα επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών. Αυτό συνέβη καθώς ο ΟΦΗ δεν έχει βρει ακόμα τον επιθετικό που αναζητά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι αυτή η περίπτωση που έχει προχωρήσει ή κάποια άλλη που δεν έχει διαρρεύσει ακόμα.

Η διαχείριση του αγώνα και το ρόστερ

Ο Χρήστος Κόντης αναφέρθηκε λεπτομερώς στον τρόπο προσέγγισης και τη σωστή διαχείριση του αγώνα με τον Βόλο Elabet. Τόνισε τη σημασία της καλής οργάνωσης στην άμυνα, επισημαίνοντας ότι «όταν θες να διεκδικείς πράγματα, δεν πρέπει να δέχεσαι γκολ, όταν δεν έχεις την μπάλα, να είσαι καλά οργανωμένος όπως έγινε σήμερα». Ο Βόλος προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δίχως ευκολία, κάτι που οφείλεται στην αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ.

Ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδας υπογράμμισε πως οι άμυνες είναι αυτές που δίνουν τα πρωταθλήματα και τις πορείες. Το παιχνίδι διαχειρίστηκε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε. Αναφέρθηκε επίσης σε μια αναγκαστική αλλαγή με τον Κωστούλα, ο οποίος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Η σημασία του rotation και η χαρά των παικτών

Σχετικά με το rotation του ρόστερ, ο Κόντης δήλωσε ότι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και δουλεύουν το ίδιο σκληρά. Σε μια απαιτητική σεζόν, όπως τόνισε, θα χρειαστούν όλα τα παιδιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον προπονητή το γεγονός ότι παίκτες που ενδεχομένως να μην είχαν παίξει αρκετά, δείχνουν αυτή την εικόνα στο γήπεδο, κάτι που υποδηλώνει ότι όλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

Ο προπονητής επανέλαβε τη φιλοσοφία του ότι πάνω από όλα πρέπει να χαίρονται οι παίκτες το παιχνίδι, μετά οι προπονητές και τέλος ο κόσμος, ο οποίος θέλει να βλέψει την ομάδα να κερδίζει και με ωραίο τρόπο. Εξέφρασε την ευχή τα παιχνίδια στο μέλλον να είναι πιο κυριαρχικά και πιο γεμάτα, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να μεγαλώνει.

Η πρόκληση της ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Ο Χρήστος Κόντης αναφέρθηκε και στην επερχόμενη ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη σε μια «ζεστή και έντονη έδρα, με κόσμο σαν σταφύλια στις εξέδρες», όπως περιέγραψε ο ίδιος.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, έχοντας πάρει αναβολή για τον αγώνα της, βλέπει την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ως μια τεράστια πρόκληση. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, γεγονός που καθιστά το έργο του ΟΦΗ ακόμα πιο απαιτητικό στην προσπάθειά του να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Με πληροφορίες από: Gazzetta

Διαβάστε ακόμα

Δείτε ακόμα