Μίχαελ Σουμάχερ: Στο σφυρί όλη η περιουσία του.Το γεγονός που εξώθησε την οικογένειά του σε ξεπούλημα

Μίχαελ Σουμάχερ: Στο σφυρί όλη η περιουσία του.Το γεγονός που εξώθησε την οικογένειά του σε ξεπούλημα

Ο Μίχαελ Σουμάχερ, εκτός από κορυφαίος οδηγός της Formula 1, ήταν επίσης ένας από τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο.

Το 2012, κατά την τελευταία του σεζόν, η προσωπική του περιουσία είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Ριζική Αλλαγή μετά το Ατύχημα
Όμως, η ονειρική ζωή του Σουμάχερ και της οικογένειάς του άλλαξε δραματικά στο τέλος του 2013, όταν ο Μίχαελ υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα στο χειμερινό θέρετρο της Μιραμπέλ. Μετά από μακρά και δύσκολη θεραπεία, επέστρεψε στο σπίτι του, όπου ζει σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο υπό συνεχή παρακολούθηση από μια εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών.

Το Υψηλό Κόστος Φροντίδας
Η οικογένεια του Σουμάχερ, με τη σύζυγό του, Κορίνα, να έχει αναλάβει το τιμόνι, κάνει τα πάντα για να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και να τον προστατεύσει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Λίγες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για την κατάσταση της υγείας του, πέραν του ότι βρίσκεται στην Ελβετία και έχει κάποιο επίπεδο βασικής επικοινωνίας με το περιβάλλον του.

 Η φροντίδα αυτή κοστίζει ακριβά στην οικογένεια Σουμάχερ. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οικογένεια ξοδεύει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την φροντίδα του Μίχαελ.

Το αστρονομικό αυτό ποσό, μαζί με τη σημαντική μείωση των εσόδων της οικογένειας, έχει οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις αρκετών περιουσιακών στοιχείων.

Από το ιδιωτικό τζετ και τις κατοικίες στη Νορβηγία, μέχρι συλλεκτικά αυτοκίνητα και ρολόγια, η οικογένεια έχει αναγκαστεί να προχωρήσει σε δημοπρασίες.

Καθώς το κόστος για την φροντίδα του Σούμι παραμένει υψηλό, αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

newsitamea.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα