Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό ο Μπέικον - Αλκοόλ, ουσίες, ωράρια, συμπεριφορές, βιαιοπραγίες δεν χωρούν στις αξίες μας

Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό ο Μπέικον - Αλκοόλ, ουσίες, ωράρια, συμπεριφορές, βιαιοπραγίες δεν χωρούν στις αξίες μας

Ο Ντουέιν Μπέικον αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Παναθηναϊκό... όχι όμως και η αναστάτωση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί έως σήμερα στις τάξεις των «πρασίνων». Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ  παραδέχτηκε πως χτύπησε τον Λευτέρη Μαντζούκα στην προπόνηση τονίζοντας όμως πως προκλήθηκε πρώτα από τον Έλληνα παίκτη, ενώ είπε για τον Παναθηναϊκό πως «έβαλαν τέσσερις security έξω από το σπίτι μου και τους είπαν να μου σπάσουν τα πόδια αν φύγω. Όλα αυτά επειδή χάσαμε το παιχνίδι, λες και ήταν μόνο δικό μου λάθος, όχι ολόκληρης της ομάδας». Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε μετά τα όσα ισχυρίστηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο Μπέικον τονίζοντας πως ο παίκτης δεν σεβάστηκε τους εσωτερικούς κανονισμούς της ομάδας, αλλά ούτε και τα αποδυτήριά της. Δημόσια τοποθέτηση υπήρξε και από τον ατζέντη του Λευτέρη Μαντζούκα, Μάριο Ολύμπιο, ο οποίος επισήμανε: «Δεν είσαι ακόμα 20 ετών και παίζεις με ρόλο στον Παναθηναϊκό. Έχεις να διαχειριστείς μεγάλη πίεση απέναντι στον εαυτό  σου, απέναντι στους ανθρώπους που σε πίστεψαν κ σε έκαναν επαγγελματία από 17 ετών. Παράλληλα το αίμα σου βράζει αλλά εσύ ακόμα και τότε φέρεσαι επαγγελματικά και δεν κανείς το εύκολο, δεν χτυπάς πίσω αλλά αποχωρείς περήφανα για το καλό της ομάδας και το καλό όλων. Λευτέρη Μαντζούκα είμαι μόνο υπερήφανος για εσένα και είναι τιμή μου που σε εκπροσωπώ. Είσαι γεννημένος ηγέτης γιατί μόνο ένας ηγέτης θα αντιδρούσε όπως εσύ. Μπράβο σου το μέλλον σου ανήκει».

Ο Ντουέιν Μπέικον ανέφερε στο Instagram για το περιστατικό με τον Μαντζούκα: «Έδειρα τον Μαντζούκα γιατί με προκάλεσε». Εν συνεχεία, τόνισε: «Είχα μέσο όρο 17 πόντους ανά παιχνίδι, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ομάδα. Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Πέρασα πολλές περίεργες καταστάσεις οπότε δε με νοιάζει καθόλου που γυρίζω σπίτι μου νωρίτερα αφού εξακολουθώ να παίρνω τα χρήματά μου. Πείτε στους Έλληνες δημοσιογράφους να το γράψουν αυτό». Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Έβαλαν τέσσερις security έξω από το σπίτι μου και τους είπαν να μου σπάσουν τα πόδια αν φύγω. Όλα αυτά επειδή χάσαμε το παιχνίδι, λες και ήταν μόνο δικό μου λάθος, όχι ολόκληρης της ομάδας. Ήρθαν στα αποδυτήρια και τα έλεγαν αυτά, απειλώντας μας και έβαλαν security έξω από το σπίτι το δικό μου, του Πάρις Λι και του Ντέρικ Ουίλιαμς. Εγώ όμως ήμουν εκεί, να παίζω ακόμα και με τους τραυματισμούς μου».

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια τοποθετήθηκε για όσα τόνισε ο Μπέικον: «Για μήνες προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τον ίδιο αλλά και τη φήμη της ομάδας από όσα ανήκουστα συνέβαιναν. Δυστυχώς, όμως, αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με έναν άνθρωπο που δε σεβάστηκε ποτέ την ομάδα, τους κανόνες και τα αποδυτήριά της. Σε μια ομάδα υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί για ξενύχτια, κατανάλωση αλκοόλ, ουσιών, ωράρια, συμπεριφορές, βιαιοπραγίες και όλα όσα αφορούν την καθημερινότητά της. Στον Παναθηναϊκό και στις αξίες του δεν χώρα κανείς που δεν τα σέβεται. Κλείνοντας, ακόμη και αυτή τη στιγμή, δεν θα μπούμε σε αναλυτικές λεπτομέρειες από σεβασμό σε οποιονδήποτε έχει περάσει από την οικογένεια του Συλλόγου».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Λευτέρη Μαντζούκα, Μάριος Ολύμπιος, πήρε θέση για όσα ανέφερε ο Ντούειν Μπέικον, ο οποίος παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Έλληνα γκαρντ, δηλώνοντας υπερήφανος για τον νεαρό φόργουορντ, για τον οποίο επισήμανε πως είναι γεννημένος νικητής. Στο μήνυμά του ο εκπρόσωπος του Έλληνα φόργουορντ ανέφερε: «Δεν είσαι ακόμα 20 ετών και παίζεις με ρόλο στον Παναθηναϊκό. Έχεις να διαχειριστείς μεγάλη πίεση απέναντι στον εαυτό  σου, απέναντι στους ανθρώπους που σε πίστεψαν κ σε έκαναν επαγγελματία από 17 ετών. Παράλληλα το αίμα σου βράζει αλλά εσύ ακόμα και τότε φέρεσαι επαγγελματικά και δεν κανείς το εύκολο, δεν χτυπάς πίσω αλλά αποχωρείς περήφανα για το καλό της ομάδας και το καλό όλων. Λευτέρη Μαντζούκα είμαι μόνο υπερήφανος για εσένα και είναι τιμή μου που σε εκπροσωπώ. Είσαι γεννημένος ηγέτης γιατί μόνο ένας ηγέτης θα αντιδρούσε όπως εσύ. Μπράβο σου το μέλλον σου ανήκει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα