Μουντιάλ 2022: Παραμένει ζωντανή η Γερμανία με χρυσό βαθμό στο ευρωπαϊκό ντέρμπι

Μουντιάλ 2022: Παραμένει ζωντανή η Γερμανία με χρυσό βαθμό στο ευρωπαϊκό ντέρμπι

Ζωντανή στην διεκδίκηση της πρόκρισης, έμεινε η Γερμανία, μετά τον βαθμό που πήρε απέναντι στην Ισπανία, αλλά και την ήττα της Ιαπωνίας από την Κόστα Ρίκα. Στον 6ο όμιλο η Κροατία συνέτριψε 4-1 τον Καναδά και τον άφησε εκτός συνέχειας, ενώ το Μαρόκο νίκησε 2-0 το Βέλγιο.
Ο Αλβάρο Μοράτα ήρθε από τον πάγκο και θέλησε να σφραγίσει την πρόκριση της Ισπανίας στους «16» του Μουντιάλ ανοίγοντας το σκορ απέναντι στη Γερμανία στο 62’. Αλλά τα πάντσερ αποδείχθηκαν επτάψυχα και πήραν στο 83’ το βαθμό που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση με τον Φιούλκρουγκ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι αποφασιστικός και μας έδειξε ότι μπορεί να πετύχει τέτοια γκολ. Δίνει πολλά στην ομάδα, όχι μόνο τα γκολ. Είναι και καλό παιδί» δήλωσε ο προπονητής της Γερμανίας, Χάνσι Φλικ.

Η Γερμανία πρέπει να ευχαριστήσει και την Κόστα Ρίκα, που κόντρα στα προγνωστικά νίκησε την Ιαπωνία με το γκολ του Φούλερ στο 81’ κι έκανε τον πέμπτο όμιλο άνω κάτω. Πίσω στην πατρίδα, όπου η μπύρα μπορεί να ρέει άφθονη χωρίς πρόβλημα, οι Γερμανοί φίλαθλοι έχουν αρχίσει να κάνουν τους υπολογισμούς τους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

«Πιστεύω ότι Ισπανία και Ιαπωνία θα έρθουν ισόπαλες. Αν χάσει η Ισπανία, δεν θα είναι καλό για μας. Αλλά ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Εμείς πρέπει να νικήσουμε την Κόστα Ρίκα και πιστεύω ότι μπορούμε» δηλώνει οπαδός.

Στον έκτο όμιλο ο Καναδάς πέτυχε με τον Αλφόνσο Ντέιβις στο 2ο λεπτό το πρώτο γκολ του σε Μουντιάλ. Στη συνέχεια έγιναν η δεύτερη ομάδα μετά το Κατάρ που αποκλείεται από τους 16, καθώς οι Κροάτες ισοφάρισαν με τον Κράμαριτς στο 36’ και λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους έκαναν την ανατροπή με τον Μάρκο Λιβάγια. Στο 70’ ο Κράμαριτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1. Και στις καθυστερήσεις ο Μάγερ σφράγισε τη νίκη της Κροατίας, που είναι πλέον φαβορί για μια θέση στους «16».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα