Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αυτό το κόλπο θα κάνει ο Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι

Το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο στον Παναθηναϊκό μετά το 5-1 στον Βόλο και το 10×10 παρουσία 17.000 οπαδών του, με την προσοχή όλων πλέον να είναι στραμμένη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον κόσμο να περιμένει πώς και πώς τα εισιτήρια για να τα εξαφανίσει, τους παίκτες να συνεχίζουν καθημερινά τη δουλειά τους στις προπονήσεις και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της «μάχης» του με τον Μίτσελ.

Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν έχει προβληματιστεί καθόλου από την έναρξη της σεζόν, είναι οι πράσινοι. Αν εξαιρέσουμε, δηλαδή, τα προβλήματα τραυματισμών, από εκεί και πέρα δεν έχει υπάρξει κανένα άσχημο νέο για τους κυπελλούχους Ελλάδας στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Θα ήταν και παράλογο, άλλωστε, να υπάρξει, από τη στιγμή που η ομάδα πετάει από νίκη σε νίκη, έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της. Παρ’ όλα αυτά, η Super League 1 έχει ακόμη πολύ δρόμο και στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι ακόμη δεν έχουν κάνει τίποτα.

 
Αν, όμως, νικήσουν τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο την Κυριακή (6/11), κάτι θα έχουν κάνει. Σημαντικό. Θα έχουν βγάλει, βασικά, εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον πρωταθλητή και αιώνιο αντίπαλό τους και αυτό αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι μόνο ασήμαντο δεν είναι. Είναι, με λίγα λόγια, ένα πολύ κρίσιμο ντέρμπι τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά και δεν αποκλείεται να είναι και το ντέρμπι στο οποίο ο Γιοβάνοβιτς θα πάει κόντρα στις συνήθειές του και θα προχωρήσει σε αλλαγή στην αρχική 11άδα.

Κερδίζει έδαφος ο Κώτσιρας έναντι του Σάντσες
   
Ο Σέρβος προπονητής, όπως έχει δείξει πολλές φορές, δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ 11άδα. Εκτός φυσικά κι αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός ή κάποια τιμωρία λόγω καρτών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες όμως, αν δεν υπάρχει τίποτα εκ των δύο, δεν κάνει αλλαγές. Έχει βρει την 11άδα με την οποία αποδίδει καλύτερα η ομάδα του και επιμένει σε αυτή, μέχρι να ρολάρει εντελώς και να γίνεται ακόμη πιο έντονη η ομοιογένεια. Ενόψει Κυριακής, όμως, σκέφτεται να κάνει κάτι που ούτε ο Μίτσελ δεν περιμένει: Να αλλάξει ένα πρόσωπο στην 11άδα.

Συγκεκριμένα, είναι αρκετά πιθανό ο Γιοβάνοβιτς να αφήσει στον πάγκο τον Σάντσες και να δώσει στον Κώτσιρα τη θέση του βασικού δεξιού μπακ. Ο Έλληνας παίκτης, άλλωστε, επέστρεψε από τον τραυματισμό του παίρνοντας χρόνο συμμετοχής, έστω λίγα λεπτά, στον Βόλο και δεν αποκλείεται να επιλεγεί για το αρχικό σχήμα στο προσεχές ντέρμπι. Σε σχέση με τον Σάντσες, άλλωστε, μπορεί να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά και αυτό είναι κάτι που το θέλει ο Γιοβάνοβιτς, αφού η αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού έχει… στοχοποιηθεί από τον Σέρβο προπονητή.

.newsbeast.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα