Ευρωπαίος και κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός: Πολλά τα επεισόδια στον αγώνα

Ευρωπαίος και κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός: Πολλά τα επεισόδια στον αγώνα

Τρεις ώρες και... βάλε διήρκεσε ο φετινός τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος είχε τελικά χρώμα πράσινο, μιας και ο Παναθηναϊκός με εύστοχο πέναλντι κέρδισε με 1 - 0 τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός, που επιστρέφει από τη νέα χρονιά στην Ευρώπη, ήταν πιο δυναμικός, με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Η επικράτηση του «τριφυλλιού» ήρθε με πέναλτι στο 35', το οποίο εκτέλεσε ο Αϊτόρ, πριν τραυματιστεί.

Ο διαιτητής Λαόθ είδε στο VAR το χτύπημα που δέχθηκε ο Γκατσίνοβιτς από τον Βιεϊρίνια, έδωσε πέναλτι και ο Αϊτόρ εκτέλεσε το πέναλτι που δόθηκε, κάνοντας το 1-0.

Ο Ισπανός πανηγύρισε μπροστά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ και δέχθηκε μία πέτρα στο χέρι, με συνέπεια ο Λαόθ να στείλει στα αποδυτήρια τις δύο ομάδες και το ματς να διακοπή για μισή ώρα. 
 
Οι ομάδες επέστρεψαν και ο ΠΑΟΚ έκανε «σέντρα», αφού ο διαιτητής προειδοποίησε για οριστική διακοπή του αγώνα, σε ενδεχόμενο νέου.. περιστατικού.

Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν… στροφές και έχασαν μία τεράστια ευκαιρία για το 1-1, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή την κοντινή κεφαλιά του Άκπομ. 
Πριν από την έναρξη του αγώνα, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, έσπασαν κιγκλιδώματα στις εξέδρες προσπαθώντας να περάσουν στη «νεκρή ζώνη» του σταδίου. Στη μέση βρέθηκαν άνδρες των ΜΑΤ που επιχείρησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης να ανακόψουν την πορεία των οπαδών, που εκτοξεύουν φωτοβολίδες και καθίσματα.

Αν και τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, ωστόσο η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα και τις φωτοβολίδες ήταν αποπνικτική, με τον διαιτητή Λαόθ να καθυστερεί την έναρξη του αγώνα για 32 λεπτά.

Όπως και να έχει, λίγα λεπτά μετά οι πράσινοι ήταν μπροστά στο σκορ! Ο Ματέου Λαόθ πήγε στο VAR, όπου τον κάλεσαν, για να δει τη φάση στην οποία ο Γκατσίνοβιτς έφαγε κλωτσιά στο πρόσωπο από τον Βιεϊρίνια, καταλογίζοντας τελικά πέναλτι. Ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο Αϊτόρ και έκανε το 1-0.Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του, όμως, ο παίκτης του Παναθηναϊκού χτυπήθηκε με… πέτρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με συνέπεια να έχουμε διακοπή στον τελικό. Όταν άρχισε ξανά, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απείλησε ξανά με τον Αϊτόρ, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ στο 37′, ενώ αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 44′ αλλά ο Άκπομ, αν και αμαρκάριστος, δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά.

Δεν έγινε, όμως, το 1-1 εκεί και με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47′, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με το πλασέ του Γκατσίνοβιτς που κόντραρε στον Ίνγκασον και ενώ ο Πασχαλάκης ήταν εξουδετερωμένος. Από εκεί και πέρα, όμως, οι Θεσσαλονικείς πήραν σταδιακά τον έλεγχο, έχοντας πάρει και βοήθεια από τις αλλαγές του Λουτσέσκου, προσπαθώντας να πιέσουν για την ισοφάριση.  
Αυτή θα μπορούσε να έρθει στο 58′ από τον Μπίσεσβαρ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το πλασέ που επιχείρησε εντός περιοχής, με τον Λουτσέσκου να συνεχίζει τις αλλαγές ψάχνοντας τη λύση. Από την άλλη πλευρά, ο Γιοβάνοβιτς άρχισε κι αυτός τις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία από ένα σημείο κι έπειτα έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο για να κρατήσει το σκορ παρά για να κυνηγήσει δεύτερο γκολ.

 
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ως το τέλος για την ισοφάριση και είχε ευκαιρία στο 92′, όταν οι Σβαμπ και Ίνγκασον δεν κατάφεραν να βρουν τη μπάλα μετά τη σέντρα του Μιτρίτσα, ο οποίος στο 95′ φώναξε για πέναλτι αλλά είδε κίτρινη κάρτα για θέατρο, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας για 19η φορά στην ιστορία του!


Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (68′ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (76′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος), Παλάσιος (94′ Σάρλια).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (52′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62′ Μιτρίτσα), Άκπομ (68′ Τσόλακ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα