Νόβακ Τζόκοβιτς – Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του – Προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας

Νόβακ Τζόκοβιτς – Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του – Προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας ακύρωσε τη βίζα του. Όπως τόνισε ο Άλεξ Χοκ, το έκανε για λόγους υγείας στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος, και πλέον ο Σέρβος τενίστας θα απελαθεί από τη χώρα. Πάντως, οι συνήγοροι του θα προχωρήσουν σε έφεση, ωστόσο θεωρείται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί στο Australian Open που αρχίζει τη Δευτέρα.
Πρώτη είδηση στην Αυστραλία αποτελεί η νέα ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ έπειτα από τέσσερις ημέρες ενδελεχούς έρευνας, έκανε χρήση των αρμοδιότητων του και «μπλόκαρε» την παρουσία του Νόλε στη χώρα.

Την απόφαση χαιρέτησε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκορ Μόρισον, ο οποίος έκανε λόγο για τις θυσίες των Αυστραλών στη διάρκεια της πανδημίας και τη σκληρή πολιτική της χώρας στη συνοριακή προστασία.

Ο Τζόκοβιτς έχει κληθεί να παρουσιαστεί το Σάββατο για συνέντευξη με τις μεταναστευτικές αρχές της Αυστραλίας και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δε θα τεθεί υπό κράτηση.

H νομική ομάδα του, πάντως, λογικά δε θα δεχθεί την «ήττα» και θα προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης, με την ελπίδα ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή το βράδυ, καθώς το πρώτο Grand Slam της χρονιάς αρχίζει τη Δευτέρα.

Ο Τζόκοβιτς απειλείται με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία και αυτό είναι που θα θέλει να αποφύγει το νομικό του επιτελείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση της έφεσης του σέρβου τενίστα κατά της απόφασης να μη του δοθεί η visa, με τους συνήγορούς του να ίσχυρίζονται πως η απόφαση είναι άδικη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα