Χάος στο Νις – Μαρσέιγ. Ντου οπαδών, τραυματισμοί παικτών

Χάος στο Νις – Μαρσέιγ. Ντου οπαδών, τραυματισμοί παικτών

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση της Νις με την Μαρσέιγ το βράδυ της Κυριακής. Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν παίκτες της Μαρσέιγ, παίκτες της Νις χτυπήθηκαν από τους σεκιούριτι της Μαρσέιγ, δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο και η αναμέτρηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Είναι το 74ο λεπτό στη Νίκαια…ένα μπουκάλι εκσφενδονίζεται από την κερκίδα, χτυπά τον Ντμίτρι Παγιέτ στην πλάτη και τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο παίκτης της Μαρσέιγ σηκώνεται και το επιστρέφει στους οπαδούς της Νις και εκτός εαυτού ρίχνει ένα ακόμη μπουκάλι .Τον ακολουθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές της Μαρσεϊγ.

Οργισμένοι οπαδοί της γηπεδούχου εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και επιτίθενται στους παίκτες της ομάδας της Μασσαλίας. Πανδαιμόνιο.

Η σύρραξη πάρα την προσπάθεια των παικτών της Νις γενικεύεται ……εκτυλίσσονται εικόνες ντροπής για το ποδόσφαιρο με μονομαχίες ποδοσφαιριστών χούλιγκαν και μελών των δύο ομάδων ενώ ο πρόεδρος της Νις Ζαν Πιέρ Ριβιέρ επιχείρησε να συνετίσει τους οπαδούς. Ο αγώνας διακόπηκε στο 74ο’ λεπτό και δεν ξανάρχισε καθώς η Μαρσεϊγ παρά τις πιέσεις και τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των μελών της αποστολής, αρνήθηκε να επιστρέψει στο γηπεδο.

«Αυτό που συνέβη εδώ είναι απαράδεκτο. Πρέπει να το κάνουμε προηγούμενο για το γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής επιβεβαίωσε στον Σαμπάολι(προπονητής) και εμένα ότι η ασφάλειά μας δεν ήταν εγγυημένη. Αλλά η Γαλλική Λίγκα αποφάσισε, για λόγους δημόσιας τάξης, να συνεχίσει τον αγώνα. Αυτό δεν ήταν αποδεκτό, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη Μασσαλία», είπε ο πρόεδρος της Μαρσέιγ.

Το ματς κατακυρώθηκε 3-0 στη Νις και η ΕΚΙΠ έγραψε στο πρωτοσέλιδο της, “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ” για τη βραδιά ντροπής στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Τρεις παίκτες της Μαρσεϊγ ο Παγιέτ, ο Πέρεζ και ο Γκεντουζί τραυματίστηκαν ενώ η Νις κατήγγειλε πως δύο ποδοσφαιριστές της, ο Τοντιμπό και ο Κλάϊφερτ χτυπήθηκαν από άνδρες ασφαλείας της Μαρσεϊγ.

Ιστορικά τα παιχνίδια Νις – Μαρσεϊγ έχουν το χαρακτήρα ντέρμπι της Νότιας Γαλλίας, ωστόσο, αυτά τα επεισόδια συνθέτουν μαύρη σελίδα για το γαλλικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα