Ανδρέας Βαζαίος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική

Ανδρέας Βαζαίος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε πέντε λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή (8/12) στη Γλασκώβη.

Μετά την τρίτη θέση της Άννας Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, ακολούθησε ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική, που είναι το δεύτερο προσωπικό του στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 200μ. μικτή

Ο 25χρονος πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 51.62, βελτιώνοντας περαιτέρω το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, και τερμάτισε πίσω από τους δύο Ρώσους: τον Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (51.15) και τον Σεργκέι Φεσίκοφ (51.59), από τον οποίο έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά. Οι υπόλοιποι φιναλίστ έκαναν χρόνους πάνω από 52΄΄ και δεν απείλησαν ουσιαστικά την πρώτη τριάδα.

Σημειώνεται ότι ο Βαζαίος είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα και το 2015 στη Νετάνια και συνολικά έφτασε τα πέντε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, ενώ σε λίγη ώρα θα αγωνιστεί και στον τελικό των 200μ. πεταλούδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα