Μουντιάλ 2018: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση – Καίγεται για νίκη η Βραζιλία

Μουντιάλ 2018: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση – Καίγεται για νίκη η Βραζιλία

 Απόψε πιθανότατα κρίνονται δύο από τις τρεις υποψήφιες προκρίσεις στο Μουντιάλ 2018. Με αλλαγές η Βραζιλία, κόντρα στην Κόστα Ρίκα θέλει μόνον τους τρεις βαθμούς . Όλα ανοιχτά στο Ελβετία-Σερβία.

 

Οι Ισλανδοί με νίκη επί της Νιγηρίας ελπίζουν για τους «16»

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να σφραγίσουν, απόψε, τα δύο εισιτήρια, για τη φάση των «16», οι δύο από τις τρεις υποψήφιες ομάδες του πέμπτου ομίλου.

 

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει, στην Αγία Πετρούπολη, την Κόστα Ρίκα.

Επιθυμία της είναι να αποφύγει τον εφιάλτη του πρόωρου αποκλεισμού, καθώς στην πρεμιέρα του ομίλου είχε υποχρεωθεί σε ισοπαλία 1-1 από την Ελβετία.

Ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός, Τσίτσι, σίγουρα θα προβεί σε μερικές αλλαγές τακτικές.

Δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, αλλά θα επιδιώξει τη νίκη με πολλά γκολ για την πρόκριση, αλλά και για να αποδείξει σε όλους πως πράγματι η «Σελεσάο» είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σ’ αυτή τη διοργάνωση.

Ο Νεϊμάρ είναι έτοιμος για να αγωνιστεί, αλλά θα προσέξει ιδιαίτερα το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Με ενδεχόμενη νίκη, η Βραζιλία δύναται να περάσει επικεφαλής του ομίλου και να επικυρώσει την πρωτιά στο τελευταίο παιχνίδι, απέναντι στη Σερβία, σε μια αναμέτρηση που μπορεί να είναι και μονόδρομος για τους «πλάβι».

Αυτό ίσως συμβεί, αν ηττηθεί σήμερα το βράδυ από την Ελβετία. Ήδη, η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έχει έναν βαθμό από την ισοπαλία με τη Βραζιλία και με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα μπορεί να «δέσει στα σχοινιά» τη Σερβία.

Ένα παιχνίδι με αγωνιστική σημασία, αλλά μερικώς και με πολιτική χροιά, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ελβετίας κατέχουν γιουγκοσλαβικές ρίζες. Γενικά ο όμιλος είναι ανοικτός για τα πάντα.

Ο τέταρτος ολοκληρώνεται με τη συνάντηση Νιγηρίας – Ισλανδίας στο Βόλγκαγκραντ. Οι Ισλανδοί με νίκη φθάνουν τους τέσσερις πόντους, ευελπιστούν βάσιμα για πρόκριση στη 16άδα, ενώ η Νιγηρία θα αρχίσει τις προετοιμασίες για αναχώρηση από τα γήπεδα της Ρωσίας.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

Βραζιλία – Κόστα Ρίκα

Ωρα: 15.00

Στάδιο: Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία), Βοηθοί: Σάντερ φαν Ρούκελ, Ερβιν Ζέινστρα (Ολλανδία), Τέταρτος: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία).

Καιρός: Θερμοκρασία: 16 – 18 β. Κελσίου, Βροχή: 0 – 2,1 χιλιοστά, Ανεμος: 2 – 3 Μποφόρ.

Πιθανές συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Παουλίνιο, Ουίλιαν, Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντουάρτε, Γκονσάλες, Ακόστα, Γκαμπόα, Γκουσμάν, Μπόρχες, Κάλβο, Ρουίς, Μπενέγας, Ουρένια.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Νιγηρία – Ισλανδία

Ωρα: 18.00

Στάδιο: Βόλγκαγκραντ Αρένα, Βόλγκαγκραντ

Διαιτητής: Μάθιου Κόνγκερ (Νέα Ζηλανδία), Βοηθοί: Σάιμον Λάουντ (Νέα Ζηλανδία), Τεβίτα Μακασίνι (Τόνγκα), Τέταρτος: Ρικάρντο Μορένο (Κόστα Ρίκα).

Καιρός: Θερμοκρασία: 22 – 30 β. Κελσίου, Βροχή: 0 χιλιοστά, Ανεμος: 2 Μποφόρ.

Πιθανές συνθέσεις:

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ουζόχο, Σεού, Μπαλόγκου, Τρόοστ-Εκόνγκ, Ιντογού, Εν’Ντιντί, Ομπί Μίκελ, Μόζις, Ετέμπο, Ιγουόμπι, Ιγκάλο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ρ. Σίγουρντσον, Αρνασον, Μάγκνουσον, Ρ. Γκίσλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Αρον Γκούναρσον, Μπ. Μπγιάρνασον, Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία – Ελβετία

Ωρα: 21.00

Στάδιο: Καλίνινγκραντ, Καλίνινγκραντ

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), Βοηθοί: Μαρκ Μπορς, Στέφαν Λουπ (Γερμανία), Τέταρτος: Ναγουάφ Σούκραλα (Μπαχρέιν).

Καιρός: Θερμοκρασία: 18 – 19 β. Κελσίου, Βροχή: 0,2 – 12,2 χιλιοστά, Ανεμος: 2 – 4 Μποφόρ.

Πιθανές συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς, Μίτροβιτς.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σέαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεθ, Τζάκα, Μπεχράμι, Σατσίρι, Ντζεμάιλι, Τσούμπερ, Σεφέροβιτς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα