Πάει για μετάλλιο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τα κατάφερε. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, μετά από σκληρή μάχη, κόντρα στον Αμπντελκαντέρ Ζρούρι από το Μαρόκο νίκησε και πέρασε στα ημιτελικά +80 κιλών στο Ολυμπιακό τουρνουά ταεκβοντό με 5-4 και στις 12:30 αντιμετωπίζει τον Νιγηριανό Τσουκβουμέριζε.

Νωρίτερα σε έναν επίσης δύσκολο αγώνα επιβλήθηκε του Αρμάν Τσιλμάνοφ αφού χρειάστηκε να πάει στον τέταρτο γύρο για να πάρει τη νίκη-πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Στον πρώτο γύρο ο Τσιλμάνοφ πήρε τον πρώτο πόντο έπειτα από επίθεση του Νικολαϊδη, αλλά ο Ελληνας πρωταθλητής κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ο Τσιλμάνοφ προηγήθηκε ξανά, αλλά και πάλι ο Νικολαϊδης κατάφερε με εντυπωσιακό χτύπημα να κάνει το 2-2. Στον τρίτο γύρο το σκηνικό δεν άλλαξε, οι δύο αθλητές πήραν από έναν πόντο (3-3) και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στον τέταρτο γύρο. Εκεί ο Ελληνας πρωταθλητής αιφνιδίασε τον Τσιλμάνοφ, πήρε τον πόντο και τη νίκη (4-3).

Ήττα της Κούβαρη από την Βραζιλιάνα Φαλαβίνια

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η Κυριακή Κούβαρη στα προκροματικά της κατηγορίας των +67 κιλών από τη Βραζιλιάνα Ναταλία Φαλαβίνια, που ήταν 4η το 2004 στην Αθήνα. Η Φαλαβίνια προκρίθηκε στα προημιτελικά της κατηγορίας και από τα αποτελέσματα που θα έχει στη συνέχεια θα κριθεί αν η Κούβαρη στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπαικούς Αγώνες θα έχει ελπίδες για μια «δεύτερη» ευκαιρία στα ρεπεσάζ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα