Πάσχα: Πώς να βράσετε τα αυγά σας χωρίς να σπάσουν

Πάσχα: Πώς να βράσετε τα αυγά σας χωρίς να σπάσουν

Το Πάσχα έχει σχεδόν φτάσει και μαζί του η αιώνια μάχη ενάντια στα σπασμένα αβγά. Παρακάτω θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να βάλετε τέλος στις παράπλευρες απώλειες που ανασύρετε κάθε χρόνο από τον πάτο της κατσαρόλας.

Κατ’ αρχάς ο πιο σύντομος δρόμος για τη λύση αυτού του προβλήματος είναι να ανακαλύψετε την πηγή του κακού. Τα αβγά, λοιπόν, κατά το βράσιμο σπάνε για δύο βασικούς λόγους: από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και από το νερό το οποίο καθώς βράζει, τα παρασύρει με δύναμη προς τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Για να αντιμετωπίσετε τον πρώτο "ένοχο", δεν έχετε παρά να βγάλετε τα αβγά από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσετε να κάτσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να τα βάλετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Εξίσου σημαντικό tip είναι να μην τα αφήσετε πάνω στο μάτι για παραπάνω από 15 λεπτά.

Για να γλυτώσετε το... ταρακούνημα, μια λύση είναι να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας με βαμβάκι ή δύο-τρεις στρώσεις απορροφητικού χαρτιού και να βράζετε μια μόνο στρώση αβγά τη φορά.

Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο αφαιρέστε ένα ένα τα αυγά με προσοχή μέσα από την κατσαρόλα και τοποθετήστε πάνω στην πιατέλα σας.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα