Με αυτό το φυτό στο σπίτι σας θα απαλλαγείτε οριστικά από τα κουνούπια

Με αυτό το φυτό στο σπίτι σας θα απαλλαγείτε οριστικά από τα κουνούπια

Ο καιρός έχει ανοίξει και το καλοκαίρι πλησιάζει, με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους και αντί για το σαλόνι τους προτιμάνε το μπαλκόνι ή τον κήπο. Ωστόσο, τα κουνούπια παραμονεύουν και όλοι ψάχνουν μια οριστική απαλλαγή. Εμείς σας βρήκαμε τη λύση, καθώς με το παρακάτω φυτό θα εξαφανιστούν.

Βασιλικός

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα κουνούπια δοκιμάστε αυτό το κόλπο. Θα χρειαστείτε απλά ένα πολύ διάσημο φυτό. Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιο είναι το φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες και ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια.

Ο λόγος για τον βασιλικό. Εάν διαθέτετε μια γλάστρα με βασιλικό, τότε έχετε στο σπίτι σας την πιο φυσική λύση για την απομάκρυνση των κουνουπιών. Οι απωθητικές του ιδιότητες είναι ισχυρότερες εάν χρησιμοποιούνται ως τοπικό αιθέριο έλαιο, που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα.

Αν κάθε φορά που θέλετε να πάτε σε μια συναυλία ή για ένα πικ νικ, το σκέφτεστε διπλά εξαιτίας των κουνουπιών, υπάρχουν τρόποι να ξεφορτωθείτε την παρουσία τους.

Για αρχή, πειραματιστείτε με λίγη λεβάντα καθώς πέρα από το εξαιρετικό και πλούσιο άρωμά της, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Εάν μάλιστα, λιώσετε μερικά φύλλα της, θα βγάλουν ένα έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και παράλληλα φροντίζει την επιδερμίδα. Απλώστε τη σε σημεία του σώματος σας, όπως τα πόδια σας και θα καταλάβετε τη θαυματουργή χρήση της.

Λεβάντα

Τα κουνούπια διαισθάνονται επίσης το διοξείδιο του άνθρακα από 48 μέτρα μακριά. Έτσι, όσο περισσότερο εκπνέει κάποιος, τόσο πιο ελκυστικός γίνεται. Οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, επειδή οι άνθρωποι εκπνέουν από το στόμα και τη μύτη, τα κουνούπια πετούν περισσότερο γύρω από το κεφάλι, γι ’αυτό και τα ακούμε να βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ενοχλητικά αυτά πλάσματα έχουν εκτός των άλλων, και καλή όσφρηση οπότε μπορούν να εντοπίσουν τα «θύματά τους» μέσω του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος, της αμμωνίας και άλλων ενώσεων που εκκρίνονται με τον ιδρώτα. Προτιμούν, επίσης, τους ανθρώπους που είναι πιο θερμοί.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα