Σώζει ζωές το αλουμινόχαρτο: Το έξυπνο κόλπο για να κρατήσει τα ρούχα σαν καινούργια με φυσικό τρόπο

Σώζει ζωές το αλουμινόχαρτο: Το έξυπνο κόλπο για να κρατήσει τα ρούχα σαν καινούργια με φυσικό τρόπο

Μπορεί να ζούμε σε μια υπερ-καταναλωτική εποχή που όσο κι αν μας έχουν γονατίσει οι οικονομικές καταστάσεις μια μικρή παρασπονδία την κάνουμε που και που και αγοράζουμε εκείνο το γλυκό ρουχαλάκι στη βιτρίνα που μας φώναζε «πάρε με».

Ας το επιτρέψουμε στον εαυτό μας δεν είναι δα και τόσο κακό! Πως μπορούμε, όμως, να το κρατήσουμε όπως την πρώτη μέρα που το πήραμε; Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην το φοράμε και να το αφήσουμε στη βιτρίνα της ντουλάπας μας. Το πήραμε για να το φοράμε, όμως, και όχι για να το θαυμάζουμε.

Η λύση είναι απλή και το πιο σημαντικό σχεδόν ανέξοδη αρκεί να έχετε στο σπίτι λίγο αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία δε είναι ακόμη πιο απλή! Κόψτε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο (κάτι παραπάνω απ’ όσο θα χρειαζόσασταν για να σκεπάσετε ένα πιάτο για παράδειγμα) και τσαλακώστε το μέσα στην παλάμη σας, σφιχτά, προσπαθώντας να φτιάξετε μια σφαίρα. Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της πλύσης μαζί με τα ρούχα.

Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κρατήσει την υφή των υφασμάτων στην αρχική τους κατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει παιχνιδάκι!

Έτοιμο στο πι και φι: Το ανέξοδο κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε τη σκουριά από τηγάνια και κατσαρόλες

Τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, έπειτα από συχνή χρήση, και ειδικά στον φούρνο της κουζίνας, έχουν ως αποτέλεσμα να φθείρονται και να σκουριάζουν. Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε, έχουμε να σας προτείνουμε ένα πανεύκολο tip που υπόσχεται να εξαφανίσει κάθε ίχνος σκουριάς και να τα κάνει να μοιάζουν σαν καινούρια. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο καλοριφέρ.

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά και ύστερα θα μπορείτε να πείτε αντίο στη σκουριά!

Θα χρειαστείτε:

1 αναψυκτικό τύπου κόλα. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο και πόσο σκουριασμένο είναι το μεταλλικό σκεύος. Όσο μεγαλύτερό και πιο σκουριασμένο είναι, τόσο περισσότερη ποσότητα αναψυκτικού θα χρειαστείτε.

Διαδικασία:

Ξεκινήστε χύνοντας το αναψυκτικό τύπου κόλα μέσα στο μαγειρικό σκεύος. Η χημική αντίδραση που γίνεται αμέσως μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με τη σκουριασμένη επιφάνεια, έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείται η σκουριά. Σε περίπτωση, που δεν αφαιρεθεί όλη, αφήστε το αναψυκτικό λίγα λεπτά ακόμα να δράσει εντελώς.

Παράλληλα, σχηματίστε μία μπάλα από το κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχετε και αρχίστε να τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που είναι σκουριασμένα για να καθαρίσουν εντελώς και να γυαλίσουν.

Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, χύστε το αναψυκτικό και ξεπλύνετε με νερό το μεταλλικό μαγειρικό σκεύος.

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Απολαύστε τη μαγειρική σας και πάλι, κάνοντας τα σκεύη σας να μοιάζουν με καινούρια. Και, όλα αυτά με 2 υλικά μόνο!

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα