Πανελλαδικές 2016: Προτεινόμενα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι 103.366 υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοιστις 16 Μαΐου αυτοί των γενικών λυκείων (ΓΕ.Λ.) και στις 17 οι συμμαθητές τους των επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.), θα ριχτούν στη μάχη για να διεκδικήσουν μία από τις 69.985 προσφερόμενες θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στις 18 Μαΐου οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα αλλά και οι συμμαθητές τους στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με το παλιό σύστημα θα εξεταστούν στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στην πρεμιέρα του νέου εξεταστικού συστήματος όσο και στην εφαρμογή (μόνο για φέτος) του παλιού συστήματος πανελλαδικών, παρότι οι υποψήφιοι δεν έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στο τελευταίο. Ειδικότερα, μόλις το 4% των διαγωνιζομένων από τα ΓΕ.Λ. και το 13,8% των υποψηφίων από τα ΕΠΑ.Λ. επέλεξαν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα.

Πρόσβαση

Οσον αφορά το νέο σύστημα, με το οποίο θα διαγωνιστούν 79.923 μαθητές των ΓΕ.Λ. και 15.354 συμμαθητές τους από τα ΕΠΑ.Λ., περιλαμβάνει τρεις Ομάδες Προσανατολισμού (Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τα οποία θα αποκτήσουν πρόσβαση στις σχολές ενός εκ των πέντε Επιστημονικών Πεδίων (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, Επιστήμες Υγείας και Ζωής, Επιστήμες της Εκπαίδευσης, Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής). Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να «ξεκλειδώσουν» και δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, εφόσον επιλέξουν να εξεταστούν σε πέντε μαθήματα.

Το madata.gr με υπευθυνότητα και φέτος βρίσκεται κοντά σε μαθητές και γονείς παρέχοντας σωστή και γρήγορη ενημέρωση καθώς και συμβουλές για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016.

Προτεινόμενα θέματα αρχαίων ελληνικών

Τα θέματα από eduadvisor

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα