Αιώνιοι φοιτητές: Θα δίνουν συνέντευξη για την επανεγγραφή τους

«Συμβόλαιο» ολοκλήρωσης σπουδών μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα υπογράφουν στις γραμματείες των τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ οι «αιώνιοι» φοιτητές οι οποίοι έχουν διαγραφεί, αλλά επιθυμούν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, σε εγκύκλιο που θα εκδώσει το αμέσως επόμενο διάστημα, ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς θα ζητήσει από τις γραμματείες των ιδρυμάτων να μην προχωρήσουν σε μαζικές επανεγγραφές «αιωνίων» φοιτητών, αλλά να εξετάσουν, μέσω προσωπικής συνέντευξης με τους ενδιαφερόμενους, τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησαν να πάρουν το πτυχίο και να θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια, κατά περίπτωση, για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Με βάση τις ίδιες πηγές, η επανεγγραφή θα γίνεται μόνο εφόσον διαπιστώνεται από το ΑΕΙ ότι ο φοιτητής διαγράφηκε αδίκως, είχε δηλαδή αντικειμενικό «κώλυμα» στην ολοκλήρωση των σπουδών του.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπάρχουν περί τις 153.000 «αιώνιοι» φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής την τελευταία διετία.

«Με γενική πρόσκληση προς τους 'αιώνιους' θα προσπαθήσουμε να βρούμε όσους διαγράφτηκαν αδίκως», έχει δηλώσει ο κ. Μπαλτάς, προσθέτοντας: «Ει δυνατόν έναν-έναν, και ει δυνατόν με προσωπική συνέντευξη να δούμε το πρόβλημα και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει ο επανεγγραφόμενος για να ολοκληρώσει τις σπουδές του».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα