Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Προημιτελικοί: Στα ημιτελικά η Γερμανία

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Νόιερ και Χούμελς που ήταν εκεί όταν τους χρειάστηκε, η Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Γαλλίας και προκρίθηκε για 4η συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό Μουντιάλ .

Η Γαλλία βρήκε αξεπέραστο το εμπόδιο της Νατσιονάλμανσαφτ και το έδειξε με τον τρόπο παιχνδιού της. Δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μπενζεμά δεν φάνηκε ιδιαίτερα και η ανάπτυξη στηριζόταν στον Βαλμπουενά.

Η Γερμανία δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, απλά ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς. Είχε το έλεγχο της μπάλας και δεν άφηνε την αντίπαλό της να της δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν αυτές συνέβησαν, τότε υπήρχαν οι Χούμελς και Νόιερ που επενέβαιναν για να διώξουν τη μπάλα. 

Α' ημίχρονο:

Ο Γιόακιμ Λεβ παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά στο Μουντιάλ με σύστημα 4-2-3-1, με τον Λαμ σε θέση δεξιού μπακ και τον Κλόζε στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Ντιντιέ Ντεσάν παρέμεινε στο 4-3-3 με Βαλμπουενά και Γριζμάν να πλαισιώνουν τον Καρίμ Μπενζεμά. Το πρώτο ημίχρονο δεν διέπει δάφνες ποιότητας με την Γερμανία να έχει το έλεγχο της μπάλας. Λιγοστές οι φάσεις μπροστά από τα δύο καρέ. Στο 12 από εκτέλεση φάουλ του Κρόος, ο Χούμελς νίκησε στην προσωπική του μονομαχία τον Βαράν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς. Αυτό ήταν το δεύτερό του γκολ στη διοργάνωση. Στη συνέχεια ενώ όλοι ανέμεναν να ανοίξει το παιχνίδι, κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η Γαλλία δεν έβρισκε εύκολη πρόσβαση προς την περιοχή του Νόιερ. Προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές, στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας. Αυτό το παιχνίδι πέρασε δύο-τρεις φορές με αποδέκτη τον Βαλμπουενά. Σε μία από αυτές στο 34 ο μέσος της Μαρσέιγ έκανε το σουτ που απέκρουσε ασταθώς ο Νόιερ, μετά ο Μπενζεμά προσπάθησε να σκοράρει αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Μπάγερν ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Β' ημίχρονο:

Η Γαλλία μπήκε δυνατά στην επανέναρξη αλλά η πίεσή της δεν απέδωσε καρπούς. Ο Γιόακιμ Λεβ παρέταξε την ομάδα του με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί την όποια φάση της εμφανιζόταν από αντεπιθέσεις. Πρώτη καλή ευκαιρία για τη Γαλλία με την κεφαλιά του Βαράν που μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι χαμηλός με πολλές παράλληλες πάσες και λιγοστά σουτ. Στα τελευταία 15 λεπτά ο Ντεσάν άλλαξε το σύστημά του παιρνώντας τον Ρεμί στη θέση του Καμπάγε. Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενζεμά να περνάει τον Λαμ στο 76, να στρώνει τη μπάλα στο αριστερό του πόδι αλλά το σουτ του να μπλοκάρεται από τον απίστευτο Χούμελς. Στη συνέχεια της φάσης ο Ματουιντί προκάλεσε τη δική του τύχη, αλλά και εκείνος είδε τη μπάλα να αποκρούεται από τον Νόιερ. Η Γαλλία είχε βγει μπροστά και άφηνε ανοιχτές διόδους. Στο 82 τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη η Γερμανία. Έφυγε σε αντεπίθεση με τον Οζίλ, που γύρισε στο κέντρο της άμυνας της Γαλλίας, ο Μίλερ έκανε τσαφ, η μπάλα έφτασε στον Σίρλε. Ο επιθετικός της Τσέλσι έκανε το πλασέ αλλά ο Γιορίς κράτησε ζωντανή τη Γαλλία. Στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά είδε τον Νόιερ να του λέει για ακόμα μία φορά όχι και έτσι να ολοκληρώνεται η παρουσία της ομάδας του στο Μουντιάλ.

Που κρίθηκε: Το ματς κρίθηκε στην έλειψη αυτοπεποίθησης της Γαλλίας, που έδειξε αδύναμη στον πρώτο μεγάλο αντίπαλο που αντιμετώπισε, αλλά και στις προσωπικότητες των Νόιερ και Χούμελς.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Ματς Χούμελς ήταν πανταχού παρών, στις λιγοστές αξιόλογες φάσεις που έκανε η Γαλλία, ενώ ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος.

Η σφυρίχτρα: Ο Νέστορ Παστράνα δεν είχε δύσκολο έργο και πέρασε εν γένει απαρατήρητος.

Οι ενδεκάδες:

ΓΑΛΛΙΑ:Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Σακό, Καμπάιγ, Βαλμπουενά, Μπενζεμά, Γκριζμάν, Ματουιντί, Πογκμπά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Σβαϊνσταϊγκερ, Οζίλ, Κλόζε, Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Μπόατενγκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα