Μουντιάλ 2014: Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2 - 1

Άναρχο αλλά συναρπαστικό ματς στο Ρεσίφε με την Ακτή Ελεφαντοστού να ανατρέπει σε διάστημα δύο λεπτών το εις βάρος της 1-0 κόντρα στην Ιαπωνία και να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ! Οι Ιάπωνες προηγήθηκαν στο 16' με την γκολάρα του Χόντα κι αφού οι Ιβοριανοί είδαν πως δεν είχαν αποτέλεσμα τα πολλά σουτ που επιχείρησαν, αποφάσιαν να "χτυπήσουν" από... αέρος. Ο "διαβήτης" του Οριέρ επιστρατεύτηκε δύο φορές, στο 64' και στο 66', και οι Μπόνι και Ζερβίνιο οδήγησαν την Ακτή στην ολική ανατροπή και τη νίκη.

Α’ Ημίχρονο: Με διάθεση για σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησαν το ματς οι δύο προπονητές όμως πολύ γρήγορα οι τακτικές τόσο του Αλμπέρτο Τζακερόνι όσο και του Σαμπρί Λαμουσί έμειναν στη θεωρία καθώς στην πράξη οι ποδοσφαιριστές τους έδωσαν “άγριο” χαρακτήρα στην αναμέτρηση και επέβαλλαν έναν άναρχο ρυθμό. Οι Ιβοριανοί μπήκαν πιο δυνατά και έδειξαν διάθεση να πάρουν από νωρίς την πρωτοβουλία. Μόλις στο 6’ ο Μπόνι βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε ιαπωνικά πόδια και κατέληξε άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι “Σαμουράι” αποφάσισαν να βγουν μπροστά και στο 16’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το μεγάλο αστέρι τους. Ο Κεϊσούκε Χόντα βρήκε μπροστά του την μπάλα και δίχως να το σκεφτεί στιγμή την έστειλε με ένα “ξερό” αριστερό σουτ να καρφωθεί στα δίκτυα της Ακτής για το 1-0.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Ακτή απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποκά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο: Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Το άναρχο παιχνίδι από τις δύο ομάδες παρέμενε και από τη στιγμή που τα συστήματα και οι τακτικές είχαν αφεθεί… στη μοίρα τους οι παίκτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν κυρίως με προσωπικές εμπνεύσεις και όχι με ομαδική προσπάθεια. Στο 50’ ο Χασέμπε απείλησε την εστία της Ακτής όμως είδε την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι Ιβοριανοί απάντησαν με το σουτ του Καλού στο 60’ και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα του Ντιντιέ Ντρογμπά να σηκωθεί από τον πάγκο.

Η είσοδος και μόνο του “μεγάλου” Ιβοριανού έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας του και με την… αύρα του ήρθε η ισοφάριση στο 64’. Ο Οριέρ σέντραρε εξαιρετικά από τα δεξιά και ο Μπόνι με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Καβασίμα για το 1-1. Η ολική ανατροπή για την ομάδα του Λαμουσί ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο… διαβήτης Οριέρ ‘σέρβιρε” και πάλι από τα δεξιά στον Ζερβίνιο και ο επιθετικός της Ρόμα με το κεφάλι νίκησε τον τερματοφύλακα της Ιαπωνίας και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η Ακτή θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ καθώς έχασε ευκαιρίες με κορυφαία την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντρογμπά στο 82’, την οποία εξουδετέρωσε ο Καβασίμα.

Που κρίθηκε: Η είσοδος του Ντιντιέ Ντρογμπά αποδείχτηκε καταλυτική καθώς ο Ιβοριανός επιθετικός “γέμισε” την αντίπαλη περιοχή, άγχωσε τους Ιάπωνες αμυντικούς, οι οποίοι δεν … ίδρωσαν για περίπου 60 λεπτά, και τους έκανε να αφοσιωθούν σε εκείνον στις φάσεις των γκολ… ξεχνώντας τους σκόρερ της Ακτής.

Παίκτης από χρυσάφι: Όχι, δεν ήταν ο Ντρογμπά ούτε οι δύο σκόρερ των γκολ της Ακτής. Το “χρυσάφι” του ματς ήταν ο Σερζ Οριέρ, ο οποίος “όργωσε” τη δεξιά πλευρά και από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Η σφυρίχτρα: Οι διαιτησίες στο Μουντιάλ γίνονται όλο και καλύτερες. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η διαιτησία του Χιλιανού, Ενρίκε Όσες. Στην πιο δύσκολη φάση του ματς στο 58’ (διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι Ιβοριανοί για ανατροπή του Τουρέ), ο “άρχοντας” της αναμέτρησης σωστά έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα