Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1 - 3

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κοσταρικανούς ο... γνωστός από τον Ολυμπιακό Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος συμμετείχε στις περισσότερες φάσεις, σκόραρε ένα τέρμα και έβγαλε μία ασίστ.

Α' Ημίχρονο:

Η Ουρουγουάη προσπάθησε να μην επηρεαστεί από την απουσία του τραυματία Λουίς Σουάρες. Στο 15' ο Γκοντίν σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο σέντερ μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν οφσάιντ. Στο 24ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καβάνι η "σελέστε" ευτύχησε να προηγηθεί. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κάμπελ απείλησε για πρώτη φορά με ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 44' η Ουρουγουάη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια με τον Φορλάν και αυτό το... πλήρωσε καθώς οι Κοσταρικανοί έδειξαν από το πρώτο μέρος τι θα ακολουθήσει στο δεύτερο.

Β' Ημίχρονο:

Στο 51' ο Ντουάρτε προειδοποίησε την άμυνα της "σελέστε" με μία κεφαλιά την οποία έδιωξε ενστικτωδώς ο Μουσλέρα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κάμπελ με δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή μετά από σπουδαία ομαδική προσπάθεια ισοφάρισε για τη Κόστα Ρίκα! Στο 58' οι τυπικά φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Ντουάρτε αυτή τη φορά να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά στην απέναντι γωνία! Στη συνέχεια η Ουρουγουάη προσπάθισε να ισοφαρίσει όμως αντί αυτού, ο Κάμπελ "χτύπησε" ξανά αυτή τη φορά δίνοντας υπέροχη ασίστ στον νεοεισελθών Ουρένια ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ! Η Ουρουγουάη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μάξι Περέιρα στο 90+4’ για μία κλωτσιά στον Κάμπελ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση για λίγο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Ουρουγουάη, καθώς έχει στη συνέχεια να αντιμετωπίσει Αγγλία και Ιταλία, ενώ η Κόστα Ρίκα με αυτό το τρίποντο έχει πλέον δικαίωμα στο όνειρο και μπαίνει στο κόλπο της πρόκρισης!

Που κρίθηκε:

Στην κακή και αργή άμυνα των Ουρουγουανών. Οι κεντρικοί αμυντικοί Λουγκάνο και Γκοντίν δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να σταματήσουν τις επιθετικές ορέξεις του Κάμπελ και της παρέας του. Επιπλέον μπορούμε να πούμε ότι κόστισε στην επιθετική ανάπτυξη της Ουρουγουάης η απουσία του Σουάρες.

Παίκτης από χρυσάφι:

Τζόελ Κάμπελ. Ο 22χρονος επιθετικός οργίασε απέναντι στην Ουρουγουανή άμυνα. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης βάζοντας στο παιχνίδι τη Κόστα Ρίκα και δημιούργησε ακόμη ένα γκολ, ενώ συμμετείχε σχεδόν σε κάθε φάση της ομάδας του.

Η σφυρίχτρα:

Ο Μπριχ δεν χρειάστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Εκεί που χρειάστηκε, δηλαδή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έδειξε πολύ σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Περέιρα για το "δολοφονικό" του μαρκάρισμα πάνω στον Κάμπελ ο οποίος τον είχε νευριάσει εκθέτοντας τον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Γκαργκάνο, Ροντρίγκες, Κάσερες, Στουάνι, Περέιρα, Αρεβάλο Ρίος, Καβάνι, Φορλάν

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ, Ρουίς, Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα

Γκολ: 24' Καβάνι, 54' Κάμπελ, 57' Ντουάρτε
Κάρτες: 50' Λουγκάνο, 56' Βάλτερ, 81' Κάσερες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα