Κάνε το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο -Το απλό κόλπο που κοστίζει λιγότερο από 0,2 ευρώ

Κάνε το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο -Το απλό κόλπο που κοστίζει λιγότερο από 0,2 ευρώ

Ένα ιδιαίτερα προσιτό προϊόν που χρησιμοποιείται στο σπίτι μπορεί να δώσει τη λύση και όταν έχει έρθει η ώρα για να καθαρίσετε τα καθίσματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσει κανείς το αυτοκίνητό του, έξω αλλά και μέσα, ωστόσο εκείνοι που απατούν λίγο κόπο από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη είναι μακρά οι πιο οικονομικοί.

Το παραπάνω ισχύει ακόμη περισσότερο για την καμπίνα ενός αυτοκινήτου και συγκεκριμένα τα καθίσματά του, οι επενδύσεις των οποίων με το πέρασμα του χρόνου γεμίζουν με ατμοσφαιρικούς ρύπους, ενώ λερώνονται και από την ίδια τη χρήση, με τα μικρο-ατυχήματα (χύσιμο καφέ ή αναψυκτικού για παράδειγμα) να βάζουν τη δική τους «πινελιά».

Κάποια στιγμή η ώρα του καθαρισμού των καθισμάτων θα έρθει και εφόσον μπείτε στη διαδικασία να το κάνετε μόνοι σας καλό είναι να γνωρίζετε το κόλπο που ακολουθεί, το οποίο λειτουργεί στην πράξη, ενώ την ίδια στιγμή είναι και πολύ οικονομικό.

Για να καθαρίσετε τα καθίσματά του αυτοκινήτου σας αυτό που χρειάζεστε είναι μια κάψουλα πλυντηρίου ρούχων, έναν κουβά, ζεστό νερό και πανάκια μικροϊνών. Ανά τεμάχιο η κάψουλα του πλυντηρίου ρούχων έχει κόστος ακόμη και χαμηλότερο του 0,2 ευρώ. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε.

Στον κουβά που πρέπει να είναι πεντακάθαρος, βάζετε το ζεστό νερό, το οποίο θα πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην έχει φτάσει σε αυτό. Έπειτα παίρνετε την κάψουλα του πλυντηρίου ρούχων, κόβετε με ένα ψαλίδι μια άκρη της και ρίχνετε όλο το καθαριστικό υγρό μέσα στον κουβά με το καυτό νερό.

Επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε καλά τον κουβά ώστε το καθαριστικό υγρό να διαλυθεί ομοιόμορφα μέσα στο νερό. Έπειτα πάρτε τα καθαρά πανάκια μικροϊνών που έχετε στη διάθεσή σας, βάλτε τα μέσα στο κουβά και αφήστε τα εκεί μερικά δευτερόλεπτα για να μουλιάσουν.

Μετά και από το παραπάνω βήμα είστε έτοιμοι να καθαρίσετε τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας τρίβοντας τις υφασμάτινες επενδύσεις με τα πανάκια. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ψεκάσετε με αυτό τις υφασμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων του αυτοκινήτου σας.

Με το πανάκι τρίβετε έπειτα καλά τις επενδύσεις, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στα σημεία όπου υπάρχουν εμφανείς λεκέδες, ενώ αφού τελειώσετε με το τρίψιμο χρησιμοποιείστε στεγνά πανάκια για να απομακρύνετε όσο το δυνατό περισσότερο την υγρασία από τα καθίσματα.

Καλό είναι τέλος να χρησιμοποιήσετε και γάντια ώστε να μην ερεθιστεί το δέρμα σας από την επαφή με διάλυμα, ενώ εκτός από καθαρά καθίσματα θα έχετε και μια καμπίνα που θα μυρίζει ευχάριστα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα