Επιδεινώνεται ο καιρός με καταιγίδες, χιόνια και ανέμους

Και ενώ στην Αγγλία και την Γαλλία το τελευταίο διήμερο τα χιόνια δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα καθώς εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν χθες Δευτέρα στη χώρα μας:

• Οι θερμοκρασίες ήταν ανοιξιάτικες, το θερμόμετρο έδειξε 20 βαθμούς στο Ηράκλειο και την Πάτρα, 18 στην Αθήνα, την Καβάλα και την Μυτιλήνη

• Οι νοτιάδες έφταναν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο

• Είχαμε και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στη νότια Ελλάδα

Οι ψυχρές αέριες μάζες που «πάγωσαν» τη δυτική Ευρώπη κινούνται νότια και την Τετάρτη θα δημιουργήσουν ένα χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο. Καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικότερα την Πέμπτη θα επιδεινώσει τον καιρό και στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο και θα χιονίσει σε ορεινές ,όμως, περιοχές. Καθώς και πάλι οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 8 μποφόρ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πάντως σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο με τους ανέμους στα βόρεια να γυρίζουν σε θυελλώδεις βορειοανατολικούς και να είναι πολύ πιθανόν να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για σήμερα Τρίτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στο ανατολικό Αιγαίο .

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή φτάσει τους 14 βαθμούς στα βόρεια τους 16-18 στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη θα πνέουν Δ - ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να φτάνει τους 17 και 14 βαθμούς αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα