Έρχεται μία τεράστια αλλαγή σε WhatsApp, Facebook και Instagram – Τι θα κάνει ο AI βοηθός της Meta

Έρχεται μία τεράστια αλλαγή σε WhatsApp, Facebook και Instagram – Τι θα κάνει ο AI βοηθός της Meta

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή σε όλες τις κοινωνικές του εφαρμογές σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί και να καταφέρει να ξεπεράσει το ChatGPT.  Δισεκατομμύρια χρήστες στο Instagram, το Facebook, το WhatsApp και το Facebook Messenger θα αρχίσουν να παρατηρούν έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης σε εμφανές σημείο.

Το Meta AI ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά σύντομα θα εμφανιστεί μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης των τεσσάρων μεγάλων εφαρμογών του τεχνολογικού γίγαντα.

«Πιστεύουμε ότι το Meta AI είναι πλέον ο πιο έξυπνος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ σε ένα βίντεο.

Τι μπορεί να κάνει το Meta AI

Όπως ακριβώς το ChatGPT, ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνει πράγματα όπως να απαντά σε ερωτήσεις ή να δημιουργεί εικόνες για εσάς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να του ζητήσετε προτάσεις για εστιατόρια ή βοήθεια στον σχεδιασμό διακοπών. Το OpenAI της Microsoft και η υπηρεσία ChatGPT είναι ο πρωταγωνιστής της τεχνητής νοημοσύνης από τότε που μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο στα τέλη του 2022.

Η Google έχει επίσης το δικό της έργο τεχνητής νοημοσύνης, το Gemini. Αλλά σε μια απρόσμενη ανατροπή, η Meta θα χρησιμοποιήσει αποτελέσματα από τις μηχανές αναζήτησης των δύο ανταγωνιστών της μέσα στο chatbot για «γνώσεις σε πραγματικό χρόνο».

Το Meta AI κυκλοφόρησε ήδη σε μερικές αγγλόφωνες περιοχές – αλλά όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Chris Cox, διευθυντής προϊόντων της Meta, δήλωσε πως η εταιρεία «ακόμα εργάζεται για να το κάνει με τον σωστό τρόπο στην Ευρώπη» όπου οι κανόνες απορρήτου είναι πιο αυστηροί.

«Ο τελικός στόχος είναι να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από διάφορες εργασίες, να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, είτε πρόκειται για αλληλεπίδραση με επιχειρήσεις, είτε για γραφή κάποιου κειμένου, είτε για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού», είπε.

Ένα πλεονέκτημα που έχει η Meta είναι ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν από τη μία εφαρμογή στην άλλη για την εύρεση πληροφοριών, αλλά θα μπορούν να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται από ένα μόνο μέρος.

Φανταστείτε ότι προσπαθείτε να βρείτε μια σύσταση για εστιατόριο. Με το Meta AI, δεν θα χρειαζόταν να ελέγξετε το Facebook για προτάσεις, μετά να μεταβείτε στο Instagram για να δείτε τι προτείνουν οι φίλοι σας και τέλος να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να αναζητήσετε κριτικές. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε απευθείας το Meta AI και να λάβετε όλες όσες πληροφορίες χρειάζεστε μέσα στην ίδια εφαρμογή.

Επίσης, θα συναντήσετε το Meta AI όταν κάνετε scroll down στο news feed σας στο Facebook, με ένα κουμπί για να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις δημοσιεύσεις που σας ενδιαφέρουν.

Και όταν δημιουργείτε εικόνες, μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από το εργαλείο να τις μετατρέψει σε ένα μικρό βίντεο για να φτιάξετε όμορφα GIF.

Η λειτουργία αυτή καθίσταται δυνατή χάρη στο Meta Llama 3, το πιο πρόσφατο μοντέλο μεγάλης γλώσσας της εταιρείας, το οποίο μπορεί να επεξεργαστεί γρήγορα πληροφορίες.

Οι δηλώσεις του ιδρυτή της Meta

Ο Ζάκερμπεργκ  πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πραγματικά το Meta AI όταν σκέφτονται τους κύριους βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η στιγμή που θα αρχίσουμε πραγματικά να το παρουσιάζουμε σε πολλούς ανθρώπους και περιμένω να γίνει ένα αρκετά σημαντικό προϊόν».

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα