Έγραψε ιστορία ο χρυσός υπεραθλητής Λευτέρης Πετρούνιας

Έγραψε ιστορία ο χρυσός υπεραθλητής Λευτέρης Πετρούνιας

Με μια συγκλονιστική προσπάθεια ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής και έφτασε τα επτά, όσα κανείς άλλος στην ιστορία της ευρωπαϊκής γυμναστικής.

Ο Εθνικός μας ύμνος ηχεί στη σάλα Fiera Di Rimini.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τον ψάλλει, με φόντο τη Γαλανόλευκη.

Η σημαία της Ελλάδας είναι πιο ψηλά απ’ όλες, γιατί εκεί την εξύψωσε ο άρχοντας των κρίκων.

Ο κορυφαίος όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Ρίμινι της Ιταλίας, ο Πετρούνιας αναδείχθηκε για έβδομη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης!

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Είναι ένα χρυσό μετάλλιο-σταθμός για εμένα. Οπότε αισθάνομαι τέλεια», δήλωσε.

Ξεπέρασε τους τραυματισμούς του και επέστρεψε, όπως λέει και ο ίδιος, πιο δυνατός από ποτέ, χωρίς τον παραμικρό πόνο στους ώμους του για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Αν μη τι άλλο κάτι τρομακτικό για τους αντιπάλους του.

15.000 βαθμούς συγκέντρωσε στον τελικό και επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

«Μετά το Τόκιο ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα γιατί έκανα το δεύτερο χειρουργείο στους ώμους μου, οπότε έκανα ένα «διάλλειμα» από τις νίκες και τώρα επέστρεψα».

Μας τα μέτρησε κιόλας, για να μη χαθούμε στα χρυσά. Επτά έχει κατακτήσει και έχει γράψει και γι’ αυτόν τον λόγο ιστορία.

Μόνο αυτός το έχει καταφέρει στο ίδιο όργανο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος μετρά έξι πρωτιές στον πλάγιο ίππο.

Τα συνολικά του χρυσά μετάλλια είναι 13. Ασύλληπτο. Αυτό, όμως, ήταν ίσως το πιο γλυκό. Γιατί το κατέκτησε μπροστά στις δύο κόρες του, που ήταν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν, μαζί με τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση. Πόση υπερηφάνεια σε ένα βλέμμα. Μια καρδιά και για τους ανθρώπους της ζωής του.

Και τώρα, Ολυμπιακοί Αγώνες. Και σε περίπτωση που αναρωτηθεί κανείς αν ο Πετρούνιας βρίσκεται στο σωστό δρόμο: «Από δεύτερος στην Αμβέρσα, πρώτος εδώ, είμαι στον σωστό δρόμο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού», λέει ο ίδιος.

Κι εκεί το Χρυσό θα κατακτήσει. Κι εκεί θα ηχήσει ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, κι εκεί θα κυματίσει η γαλανόλευκη. Γιατί ο Λευτέρης Πετρούνιας, στα 33 του χρόνια μπορεί να τα έχει κατακτήσει όλα, μπορεί να έχει τερματίσει τους κρίκους, αλλά παραμένει πιο «διψασμένος» από ποτέ.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα