Καταδικάστηκε ψυχιάτρος - "ψιλικατζής" για φακελάκι 80 ευρώ

Ψυχίατρος καταδικάστηκε από το 3μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών - με 3ετή αναστολή - επειδή έλαβε από ασθενή «φακελάκι» 80 ευρώ για χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μηνύτρια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη. Ενόψει της δίκης για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο γιατρό, που την παρακολούθησε στη διάρκεια της νοσηλείας της, προκειμένου να λάβει ιατρική γνωμάτευση την οποία θα προσκόμιζε στο δικαστήριο.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ζήτησε το παραπάνω χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για το έγγραφο που θα χορηγούσε. Μια ημέρα αργότερα, η μητέρα της γυναίκας, αφού, πρώτα πληροφορήθηκε για τις «απαιτήσεις» του γιατρού, ενημέρωσε την Αστυνομία κι ακολούθως τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, παραδίδοντάς του το ποσό των 80 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Απολογούμενος ο ψυχίατρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα προοριζόταν για τη γραμματεία ως έξοδα για τη χορήγηση του εγγράφου. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον καταδίκασε. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα