Αστυνομικός της δάνεισε 3.000 ευρώ και ζητούσε πίσω 15.000!

Αστυνομικός παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για απόπειρα εκβίασης με την κατηγορία ότι απαιτούσε τόκο 688% για χρήματα που είχε δανείσει σε γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπεται και ένας δικηγόρος ο οποίος κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με τον αστυνομικό.

Και οι δύο είχαν συλληφθεί από άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. το Σεπτέμβριο του 2003 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Όπως υποστηρίζει η γυναίκα αρχικά ζήτησε τη βοήθεια του δικηγόρου, επειδή κινδύνευε να χάσει σε πλειστηριασμό ακίνητό της.

Όπως αναφέρεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι μεσολάβησε για να δανειστεί το ποσό των 3.000 ευρώ από τον αστυνομικό με την προϋπόθεση ότι σε ένα μήνα θα επέστρεφε τα διπλάσια χρήματα.

Τελικά, η γυναίκα πήγε στην ασφάλεια και κατήγγειλε το γεγονός, αφού ήταν πλέον αδύνατο να εξοφλήσει το χρέος. Το αρχικό ποσό που δανείστηκε εξαιτίας των υπέρογκων τόκων που φέρονται ότι απαιτούσαν, έφθασε τις 15.000 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα