Αντιδρά η Θεσσαλονίκη για τον ΧΥΤΑ

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού προς Σέρρες και Προμαχώνα, στο ύψος του στρατοπέδου της Ασσήρου, προχώρησαν το Σάββατο, από τις 9.30 το πρωί και για μία ώρα, κάτοικοι του ομώνυμου δήμου αλλά και δημότες από το Βερτίσκο, το Λαγκαδά και τη Μυγδονία, του νομού Θεσσαλονίκης.

Επιδίωξή τους ήταν να αποτραπεί η σημερινή, επίσημη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή Μαυρορράχης, με τον οποίο και γειτνιάζουν οι δήμοι τους. Ο στόχος των διαδηλωτών επιτεύχθηκε, αντιπροσωπείες κάτοικων από τους τέσσερις δήμους, όμως, παραμένουν στην περιοχή.

«Ο κόσμος επαναστατεί επειδή απειλείται η υγεία του», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ασσήρου, Δημήτρης Ράβναλης και πρόσθεσε: «Θα πολεμήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να αποτραπεί η λειτουργία του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ, που είναι χωματερή και όχι ένα σύγχρονο έργο όπως κάποιοι υποστηρίζουν».

Οι κάτοικοι των τεσσάρων δήμων ανέφεραν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να μη λειτουργήσει το έργο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, είναι ημιτελές. Για το λόγο αυτό, ζητούν να κατασκευαστεί η μονάδα μηχανικής διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, πριν τεθεί σε λειτουργία.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουν να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, που περιλαμβάνει επιπλέον σταθμούς μεταφόρτωσης και νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), στον Άγιο Αντώνιο, ώστε όταν τεθεί σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης, να μην ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα