Κατάληψη του σφαγείου της Δράμας σε σκοπό τουλάχιστον τα 8 ευρώ το κιλό

Σε κατάληψη του σφαγείου της Δράμας προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης, οι κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο συνάδελφοί τους να ενδώσουν στις πιέσεις των εμπόρων και να πωλήσουν αμνοερίφια σε τιμή χαμηλότερη των 8 ευρώ /κιλό.

Από νωρίς το μεσημέρι κτηνοτρόφοι-παραγωγοί της Βορείου Ελλάδος ξεκίνησαν "σκληρό παζάρι" στη Δράμα με τους εμπόρους. Μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές προσπάθησαν επί ώρες να βρουν τη χρυσή τομή στο θέμα της τιμής των αμνοεριφίων, ενόψει και της εορτής του Πάσχα.

Δεν τα κατάφεραν να συμφωνήσουν, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα. "Δεν σφάζουμε με τιμή κάτω των 8 ευρώ το κιλό", τόνισε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Βόρειας και Κεντρικής Χαλκιδικής, Δημήτρης Καμπούρης, υπογραμμίζοντας την κατηγορηματική αντίθεση του κλάδου στην πρόταση των εμπόρων για 6-6,5 ευρώ το κιλό. Σε περίπτωση που οι έμποροι ανεβάσουν την τιμή στα 7,3 ευρώ το κιλό, οι κτηνοτρόφοι δεν αποκλείεται να ενδώσουν. Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, εάν και την Πέμπτη δεν βρεθεί η "χρυσή τομή" στην τιμή, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει στην αγορά σοβαρό πρόβλημα τροφοδοσίας αμνοεριφίων.

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα