Καταδίκη άνδρα για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος αστυνομικών

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης, άνδρας, ο οποίος με καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών του Τμήματος Ιωνίας, είχε προκαλέσει πριν από τέσσερα χρόνια την παρέμβαση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.
Ο κατηγορούμενος είχε εμπλέξει αστυνομικό σε υπόθεση με παράνομο κτίσμα που ο ίδιος διατηρούσε, υποστηρίζοντας ότι ο αστυνομικός του παρείχε κάλυψη, έναντι αδράς αμοιβής, για τη «νομιμοποίηση» του συγκεκριμένου κτίσματος.
Τον παραπάνω ισχυρισμό τον κατέθεσε τόσο στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης όσο και στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδας, που διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ακόμη, κατήγγειλε άλλους αστυνομικούς, θεωρώντας τους υπεύθυνους για το θάνατο της κόρης του από ναρκωτικά.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος επέμεινε στους ισχυρισμούς του, χωρίς, όμως να μπορέσει να πείσει το δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ακολούθως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα