Συνεχείς μετασεισμοί στα Ιωάννινα

Συνεχείς μετασεισμοί, από τους οποίους οι δύο ήταν μεγέθους άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώνονται από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ως επακόλουθο της ισχυρής σεισμικής δόνησης της 25ης Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να εμπνέουν ανησυχία, σύμφωνα με τους σεισμολόγους.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το Ινστιτούτο Γεωδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι δύο ισχυρότεροι μετασεισμοί, μεγέθους 4,4 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν αντίστοιχα στις 12.14 και 14.00 και έγιναν αισθητοί στην πόλη των Ιωαννίνων.

 

Η «μικρή σεισμική δραστηριότητα», που εκδηλώνεται από το πρωί στο νομό, έχει επίκεντρο περιοχή που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της λίμνης των Ιωαννίνων, στο δήμο Ζίτσας.

 

Το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου είχε σημειωθεί ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν 15 χλμ. ΒΔ των Ιωαννίνων, στην περιοχή Καλπάκι. Ο σεισμός είχε γίνει αισθητός, εκτός από τα Ιωάννινα, στην ¶ρτα και στο δυτικό Ιόνιο.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα