Αντιδράσεις για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο

Τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή της Ρόδου απέκλεισαν από χθες το βράδυ κάτοικοι της περιοχής εμποδίζοντας την μεταφορά και εγκατάσταση στο εργοστάσιο νέων μηχανών(ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) διαμαρτυρόμενοι για την επιπλέον ρύπανση που θα υπάρξει στην περιοχή και για το γεγονός ότι δεν προχωρούν τα σχέδια για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο νησί της Ρόδου.
Οι κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να γυρίσουν πίσω, στο λιμάνι της Ρόδου, 13 φορτηγά που μετέφεραν τα μηχανήματα ενώ άλλα 6 φορτηγά βρίσκονται ήδη στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Η εγκατάσταση των νέων μηχανών κρίνεται επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων λόγω των αυξημένων αναγκών που αντιμετωπίζει το νησί την θερινή περίοδο.Εάν δεν εγκατασταθούν οι νέες μηχανές τότε υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος στο νησί. Για το λόγο αυτό φθάνει εκτάκτως στη Ρόδο ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ κ. Μιζάν ο οποίος στις 5 το απόγευμα θα παραστεί σε σύσκεψη που θα γίνει στο δημαρχείο της Ρόδου στην οποία θα πάρουν μέρος όλοι οι δήμαρχοι του νησιού και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, καθώς επίσης και ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

Στην συνάντηση αυτή θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη σε άλλη περιοχή του νησιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα