Έλεγχοι στην Μεσαιωνική Πόλη μετά την κατάρρευση του στεγάστρου

Μετά την εντολή για τη διενέργεια ελέγχου, σε όλες τις πρόσθετες κατασκευές στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, συγκαλεί τη Δευτέρα, σύσκεψη για τα προβλήματα της περιοχής με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά παντός υπευθύνου της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την καφετέρια, το στέγαστρο της οποίας κατέρρευσε τραυματίζοντας 5 τουρίστες, ο αντιεισαγγελέας άσκησε χθες ποινικές διώξεις για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, παραβίαση των κανόνων της οικοδομικής άδειας, παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας, παράβαση του αρχαιολογικού νόμου και αυθαίρετη δόμηση.
Τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ροδίων, σε όλες τις πρόσθετες κατασκευές στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης, παρήγγειλε τηλεφωνικά από το Καζάν της Ρωσίας που βρίσκεται ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, μόλις πληροφορήθηκε τον τραυματισμό των τουριστών.
Οι πέντε τουρίστες τραυματίστηκαν από στέγαστρο καταστήματος που κατέρρευσε, στη συμβολή των οδών Απελλού και Αγησάνδρου. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Καμπουρόπουλος και Στράτος Καρίκης, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη.
Ο δημαρχεύων Μ. Καμπουρόπουλος επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο, και τους παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε οτιδήποτε χρειασθούν.
Εξ άλλου όπως δήλωσε στην ΕΡΑ η προϊσταμένη της 4ης Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μάνια Μιχαηλίδου, η επιχείρηση είχε πάρει άδεια από την υπηρεσία της για το στέγαστρο της οδού Απελλού, όχι όμως και γι αυτό της οδού Αγησάνδρου που κατέρρευσε.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα