5 ρομαντικοί προορισμοί στην Ελλάδα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

5 ρομαντικοί προορισμοί στην Ελλάδα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα τριαντάφυλλα είναι υπέροχα, οι σοκολάτες γλυκύτατες, τα κοσμήματα μοναδικά, αλλά αν αν μας ρωτάτε, το πιο ρομαντικό και εντυπωσιακό δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι εξορμήσεις εντός ή εκτός συνόρων.

Και επειδή τα ταξίδια στο εξωτερικό απαιτούν περισσότερο χρόνο και πιο προσεκτική προετοιμασία, εμείς θα σας προτείνουμε μερικούς άκρως ρομαντικούς προορισμούς στη χώρα μας για μια μικρή απόδραση με το ταίρι σας, η οποία είναι σίγουρο πως θα ανανεώσει τη σχέση σας.

Ναύπλιο

Ξεκινάμε με την κατεξοχήν ρομαντική πόλη, το Ναύπλιο, το οποίο έχει συνδεθεί με τις ολιγοήμερες και αγαπησιάρικες εκδρομές των ζευγαριών. Αυτή η ιστορική πόλη στην Πελοπόννησο είναι ένας δημοφιλής προορισμός απόδρασης, ιδιαίτερα για τα ζευγάρια. Σε απόσταση μόλις δύο ωρών με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα, εξακολουθεί να είναι σαν να έχετε ταξιδέψει σε νησί, τουλάχιστον μέσα στη γοητευτική Παλιά Πόλη. Έχει άλλωστε χαρακτηριστεί από το CNN ως μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

Οι ταξιδιώτες το ξεχωρίζουν για τα γοητευτικά δρομάκια της παλιάς συνοικίας που διαθέτουν πολλά καλά εστιατόρια, εξαιρετικό παγωτό και boutique ξενοδοχεία. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για πολιτιστικά αξιοθέατα, ειδικά αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, από το ενετικό φρούριο που δεσπόζει πάνω από την πόλη, μέχρι το Βουλευτικό – το κτίριο που κάποτε στέγαζε την ελληνική κυβέρνηση. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος της θάλασσας στο γραφικό λιθόστρωτο μονοπάτι με θέα τον αργολικό κόλπο και το Μπούρτζι.

Ζαγοροχώρια

Αν αγαπάτε τη φύση, τότε τίποτα δεν θα πάει λάθος για εσάς στα Ζαγοροχώρια. Εδώ, μπορεί να βρείτε διαμονή σε ένα πετρόχτιστο εξοχικό με τζάκι και μπαλκόνι με εκπληκτική θέα στην πλαγιά του βουνού. Θα δειπνήσετε σε παραδοσιακές ταβέρνες και θα περάσετε τις μέρες σας πεζοπορώντας σε περιποιημένα μονοπάτια που περνούν μέσα από προστατευόμενα δάση, πάνω από παλιά πέτρινα γεφύρια και έξω από παραδοσιακά μοναστήρια.

Θα θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης στο Φαράγγι του Βίκου, απολαμβάνοντας του ήχους του τρεχάμενου νερού από τα ποτάμια, τους καταρράκτες και τα σπήλαια. Τα ίδια τα χωριά είναι από μόνα τους κομψοτεχνήματα, καθώς είναι χτισμένα από ντόπιους λιθοξόους με πέτρες από τους βράχους της περιοχής.

Ορεινή Αρκαδία

Γυρίζουμε ξανά στην Πελοπόννησο, όπου μετά το Ναύπλιο και την Αργολίδα, η πιο δημοφιλής επαρχία της τον χειμώνα είναι η Αρκαδία και για την ακρίβεια η ορεινή. Με χωριά που έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοί, βουνά που βρίσκονται στη λίστα Natura και ξεχωριστές ταβέρνες στην Ορεινή Αρκαδία μπορείτε να ανακαλύψετε την χαμένη παιδικότητά σας.

Οργανώστε πεζοπορίες στα μονοπάτια του Μαινάλου και εξορμήσεις στα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα, των Καλαβρύτων και της Οστρακίνας. Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία προτιμήστε να μείνετε σε ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά της. Πλέον, στα περισσότερα θα βρείτε κτίρια για διαμονή, ενώ οι φιλόξενοι κάτοικοί τους θα σας υποδεχτούν με χαρά.

Σύρος

Ποιος είπε ότι τα νησιά είναι μόνο για το καλοκαίρι; Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων με τη μακραίωνη ιστορία είναι πανέμορφη και αυτή την εποχή του χρόνου. Αν και φαίνεται αρκετά διαφορετική από ό,τι φαντάζεστε όταν σκέφτεστε τις Κυκλάδες, εξακολουθεί να διακατέχεται από τη νησιωτική αρχοντιά και γοητεία.

Ένα νησί λιγότερο εξαρτημένο από τον τουρισμό σε σχέση με τους περισσότερους διάσημους γείτονές του, η Σύρος δεν «κλείνει» τον χειμώνα. Αντιθέτως, η ζωή συνεχίζεται για τους ντόπιους και τα δρομολόγια των πλοίων είναι συχνά. Για μια ρομαντική βόλτα που θα μείνει στη μνήμη σας, κατευθυνθείτε προς τη γειτονιά Βαπόρια, περπατήστε στο πλακόστρωτο κέντρο και ανεβείτε στην Άνω Σύρο, όπου θα «ταξιδέψετε» στην εποχή του ρεμπέτη Βαμβακάρη, ο οποίος καταγόταν από το νησί.

Αθήνα

Κι αν σας είναι δύσκολο να φύγετε από την πρωτεύουσα ή αν η βάση σας είναι κάποια άλλη περιοχή της χώρας, μπορείτε πάντα να ανακαλύψετε νέα πράγματα στην Αθήνα. Γίνετε τουρίστες στην πόλη σας και επισκεφθείτε την Ακρόπολη.

Βγάλτε τις φωτογραφίες σας μπροστά από τον Παρθενώνα, κάντε βόλτα στους δρόμους της Πλάκας χωρίς τα καλοκαιρινά πλήθη τουριστών, επισκεφθείτε το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο, που προσφέρει ξεναγήσεις για να δείτε τα αστέρια, κλείστε μια ξενάγηση σε κάποιο από τα πολλά μουσεία της, παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα από έναν από τους διάσημους λόφους και δειπνήσετε στα εξαιρετικά εστιατόρια της πόλης.

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα