Τρία ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς (και) τον χειμώνα

Τρία ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς (και) τον χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επισκεφθείς κάποια από τα ελληνικά νησιά που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και τον χειμώνα.

Ιδανικά αν σου αρέσει η ηρεμία, η θάλασσα και το καλό φαγητό τότε θα αγαπήσετε σίγουρα τους παρακάτω προορισμούς. Ειδικά, αν σκεφτείς ότι ο χειμώνας έχει μια γοητεία διαφορετική και σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις και να απολαύσεις το μέρος χωρίς την παρουσία των τουριστών.

Σύρος

Η πρώτη μας επιλογή είναι η Σύρος, καθώς η πρωτεύουσά της, η Ερμούπολη αλλά και η Άνω Σύρος, συνθέτουν μια πανέμορφη πόλη, που μπορείς να επισκεφτείς όλο το χρόνο. Βγαίνοντας προς την παραλία της Ερμούπολης, θα βρεις τα πάντα: Καφέ-μπαρ, καταστήματα και εστιατόρια. Επιπλέον, αν θες να εξερευνήσεις την άγρια πλευρά της Σύρου, μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην Απάνω Μεριά. Εκεί θα συναντήσεις ένα συναρπαστικό τοπίο, που έχει ενταχθεί μάλιστα και στο δίκτυο NATURA.

Λευκάδα

Μπορεί η Λευκάδα να είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της, αλλά σίγουρα είναι ένα νησί που αξίζει να δεις και τον χειμώνα. Επίσης, ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματά της είναι ότι έχει εύκολη πρόσβαση και με αυτοκίνητο. Το χειμωνιάτικο «προφίλ» της Λευκάδας δίνει στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία να μαγευτούν τα όμορφα τοπία. Από τους καταρράκτες στο φαράγγι Δημοσάρι μέχρι την όμορφη πόλη του νησιού και τα γραφικά ορεινά χωριά της, όπως η Καρυά, ο Δρυμώνας, η Εξάνθεια, η Εγκλουβή και η Βαυκερή, η Λευκάδα σου προσφέρει κάτι το διαφορετικό.

Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Οι διακοπές στη Λήμνο θα σου προσφέρουν ηρεμία και ξεκούραση. Ένα νησί με πολυσχιδή ακτογραμμή, χρυσαφένιες παραλίες, εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο. Με σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς. Με περιζήτητα, από την αρχαιότητα ακόμα, προϊόντα (κρασί, μέλι, τυρί), άφθονο ψάρι, αλλά και φιλόξενους κατοίκους η Λήμνος προσφέρεται, όσο λίγα νησιά, για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές και ανακάλυψη.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα