Πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια

Πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν γίνει πλέον πιο διαθέσιμα από ποτέ, με εκατομμύρια χρήστες να ψάχνουν καθημερινά προσφορές και καλές ευκαιρίες σε εισιτήρια. Το να οργανώσεις όμως ένα ταξίδι, όσο πιο οικονομικά και καλά γίνεται, δεν είναι και τόσο απλό.

Και μπορεί να κοιτάς μήνες πριν για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια, αλλά πόσο ωφέλιμη είναι αυτή η τακτική για να οργανώσεις και το υπόλοιπο ταξίδι; Πως μπορείς να ξέρεις τι συνθήκες θα επικρατούν σε χώρες του εξωτερικού σε πολλούς μήνες από τώρα; Τι εκδηλώσεις θα έχει, αλλά και ποια αξιοθέατα θα μπορείς να επισκεφθείς;

Σύμφωνα με την πιο μικρή μερίδα πληθυσμού, h καταλληλότερη στιγμή για να κλείσεις εισιτήρια, είναι μια Τρίτη. Πρόκειται για τον «κανόνα της Τρίτης», ο οποίος μας συμβουλεύει να αγοράζουμε αεροπορικά εισιτήρια την Τρίτη για να εξοικονομήσουμε χρήματα και χρόνο. Αλλά ούτε και αυτός ο κανόνες γνωρίζουμε αν αξίζει.

Τι λένε τα στατιστικά:

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι φθηνότερες ημέρες για να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια είναι από την Πέμπτη έως την Τρίτη, και από αυτές τις ημέρες, η Κυριακή είναι, κατά μέσο όρο, η καλύτερη ημέρα για κράτηση, εξοικονομώντας στους ταξιδιώτες 5% στις πτήσεις εσωτερικού και 15% στις διεθνείς πτήσεις.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα