5 ταινίες - διαμάντια που δεν πρέπει να χάσουμε στο Ertflix

5 ταινίες - διαμάντια που δεν πρέπει να χάσουμε στο Ertflix

Το Ertflix μας δίνει την ευκαιρία αυτή την εποχή να δούμε 5 κορυφαίες ταινίες που δεν είναι εύκολο να βρούμε.

Για πολλούς ακόμη δεν έχει γίνει συνήθεια. Κι όμως ένα "πέρασμα" από την ψηφιακή πλατφόρμα του ERTFLIX (με δωρεάν πρόσβαση) πάντα αξίζει, καθώς φιλοξενεί αυτή την περίοδο εξαιρετικές ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε, ενώ μας δίνει πάντα την ευκαιρία (που δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού) να βλέπουμε και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Ας δούμε όμως πέντε επιλογές παγκόσμιου βεληνεκούς που αξίζει πραγματικά να αφιερώσουμε την ώρα μας.

- I, Daniel Blake- (Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ)- Το αριστούργημα του Κεν Λόουτς

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της η οποία δίνει τον δικό της αγώνα επιβίωσης προπαθώντας με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σκηνή στο κοινωνικό παντοπωλείο, μια σπαρακτική απεικόνιση για τον αγώνα των καθημερινών, μη προνομιούχων ανθρώπων.

Ο Πατέρας -Η οσκαρική ταινία του Φλοριάν Ζελέρ

Ο Άντονι (τον οποίο υποδύεται ο Άντονι Χόπκινς) είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου

Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Άντονι Χόπκινς) 

Toni Erdmann- Ο σινεφίλ ύμνος για την πατρότητα της Μάρεν Άντεν

Παράξενη και πρωτότυπη η ταινία Toni Erdmann είναι ένα αριστούργημα στο οποίο πρωταγωνιστεί και η θεϊκή Σάντρα Χίλερ (Ανατομία μίας Πτώσης, Ζώνη Ενδιαφέροντος). Πρόκειται για την ιστορία ενός πατέρα και μίας κόρης που έχουν αποξενωθεί. Εκείνη είναι γυναίκα καριέρας, πλήρως ενταγμένη στον κόσμο του καπιταλισμού- εκείνος, δάσκαλος μουσικής έχει καταλάβει πια τι έχει σημασία στη ζωή. Προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους ο Ο αιώνια πλακατζής Βίνφριντ αποφασίζει να "ενοχλεί" την κόρη του σκαρώνοντας διάφορες φάρσες. Τρυπώνει στη ζωή της, τις συναντήσεις και τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Εκείνη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται ως το alter ego του Βίνφριντ- ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Persona- "Έρωτες Χωρίς Φραγμό" του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ένα απόλυτο classic

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της, με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα, μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας- του Μάικ Φίγκις

Ο Μπεν (Νίκολας Κέιτζ) είναι αλκοολικός χωρίς μέλλον και χωρίς φίλους. Η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει και κάθε μέρα εξαρτάται όλο και περισσότερο από το ποτό. Απολυμένος από το στούντιο του Χόλυγουντ όπου εργάζεται, ο Μπεν κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας, τη μόνη πόλη όπου τα μπαρ δεν κλείνουν ποτέ. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του περιπλάνησης, γνωρίζει τη Σέρα, μια νεαρή πόρνη. Και οι δύο περιπλανώμενοι, ερωτεύονται, αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλον όπως είναι, μέχρι τέλους. Αναμφίβολα η καλύτερη ερμηνεία του Κέιτζ που εδώ είχε την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του. Τρυφερή και ανθρώπινη δείχνει πως το "περιθώριο" δεν είναι και τόσο μακριά μας.

Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Νίκολας Κέιτζ

Πηγή: womantoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα