9 ταινίες υποψήφιες για Όσκαρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

9 ταινίες υποψήφιες για Όσκαρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Το Netflix μάς φέρνει πιο κοντά στη λαμπερή 96η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ καθώς η «πλούσια» ταινιοθήκη του περιλαμβάνει 9 τίτλους που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο.

Τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα απονεμηθούν την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 και μέχρι τότε έχετε άπλετο χρόνο για να παρακολουθήσετε μερικές από τις ταινίες που βρίσκονται ανάμεσα στις υποψηφιότητες και είναι διαθέσιμες στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Oι ταινίες αυτές είναι οι εξής:

  • Maestro
  • NYAD
  • The after
  • American Symphony
  • El Conde
  • Nimona
  • Rustin
  • Society of the snow
  • The great history of Henry Sugar

Maestro

Αυτή η ατρόμητη ιστορία αγάπης παρουσιάζει την περίπλοκη, μακροχρόνια σχέση του θρύλου της μουσικής Λέοναρντ Μπερνστάιν και της Φελίσια Μοντεαλέγκρε Κον Μπερνστάιν.

Η ταινία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος έγραψε το σενάριο με τον Τζος Σίνγκερ, και παράχθηκε από τους Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Κούπερ, και πολλούς άλλους. Πρωταγωνιστεί ο Κούπερ ως ο Μπερνστάιν και η Κάρεϊ Μάλιγκαν ως η Μοντεαλέγκρε.

(Υποψήφιο για 7 Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας, Ά Ανδρικού Ρόλου, Ά Γυναικείου Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μακιγιάζ/ Κομμώσεων, Καλύτερου ήχου)

NYAD

Η Νταϊάνα Νάιαντ στα 60 της αποφασίζει να κατακτήσει ένα όνειρο ζωής: να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα, διασχίζοντας πάνω από 100 μίλια σε ανοιχτή θάλασσα.

Πρωταγωνιστούν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζόντι Φόστερ, Ρις Ίφανς

(Υποψήφιο για 2 Όσκαρ:  Ά Γυναικείου Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου)

The After

Όταν γίνεται μάρτυρας ενός βίαιου εγκλήματος, ένας συντετριμμένος οδηγός παίρνει μια επιβάτισσα που τον αναγκάζει να δει κατάματα τη θλίψη του.

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Τζέσικα Πλάμερ, Άμελι Ντοκουμπό

(Υποψήφιο γιa Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους)

American Symphony

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ο μουσικός Τζον Μπατίστ προσπαθεί να συνθέσει μια συμφωνία ενώ η σύζυγός του, η Σουλέικα Ζαουάντ, υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Πρωταγωνιστούν: Τζον Μπατίστ, Σουλέικα Ζαουάντ

(Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού)

El Conde

Ο Αουγκούστο Πινοσέ είναι ένας ετοιμοθάνατος βρικόλακας, αλλά ο περίγυρός του δεν θα τον αφήσει να φύγει χωρίς μια τελευταία δαγκωματιά. Μαύρη σάτιρα του Πάμπλο Λαρέιν.

Πρωταγωνιστούν: Χάιμε Βαντέλ, Γκλόρια Μουνχμάιερ, Αλφρέντο Κάστρο

(Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας)

Nimona

Ένας ιππότης κατηγορείται άδικα για ένα έγκλημα και συνεργάζεται με μια έφηβη κοπέλα, τη Νιμόνα, που αλλάζει μορφές. Κι αν αυτή είναι το τέρας που ορκίστηκε να σκοτώσει;

Πρωταγωνιστούν: Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Ριζ Άχμεντ, Γιουτζίν Λι Γιανγκ

(Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων)

Rustin

Ο ακτιβιστής Μπάγιαρντ Ράστιν βιώνει ρατσισμό κι ομοφοβία ενώ προσπαθεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας των πολιτικών δικαιωμάτων με την Πορεία στην Ουάσινγκτον το 1963.

Πρωταγωνιστούν: Κόλμαν Ντομίνγκο, Κρις Ροκ, Γκλιν Τέρμαν

(Υποψήφιο για Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου)

Society of the snow

Ύστερα από ένα αεροπορικό δυστύχημα στην καρδιά των Άνδεων, οι επιζώντες ενώνουν τις δυνάμεις τους και στηρίζονται ο ένας στον άλλον για να καταφέρουν να επιστρέψουν.

Πρωταγωνιστούν: Ένσο Βογκρίντσιτς, Αγκουστίν Παρδέγια, Ματίας Ρεκάλτ

(Υποψήφιο για 2 Όσκαρ: Καλύτερου Μακιγιάζ/ Κομμώσεων, Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας)

Τhe Wonderful Story of Henry Sugar

Από τον Γουές Άντερσον έρχεται μια διασκευή της αγαπημένης ιστορίας του Ρόαλντ Νταλ για έναν πλούσιο άνδρα που θέλει να κατακτήσει την ικανότητα να εξαπατά στον τζόγο.

Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρέιφ Φάινς, Ντεβ Πατέλ

(Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους)

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα