Συμβουλές αγοράς αυτοκινήτου όταν βρισκόμαστε σε ώριμη ηλικία

Συμβουλές αγοράς αυτοκινήτου όταν βρισκόμαστε σε ώριμη ηλικία

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το καινούργιο Ι.Χ. που σκοπεύουμε να αγοράσουμε, αν έχουν αρχίσει να ασπρίζουν τα μαλλιά μας.

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου δεν αποτελεί ούτε απλή αλλά ούτε και φθηνή υπόθεση. Γι αυτό και οι υποψήφιοι αγοραστές σκέφτονται πολύ πριν καταλήξουν στην τελική τους επιλογή, η οποία θα πρέπει φυσικά να ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες. Σε γενικές γραμμές, όλοι θέλουμε να μας αρέσει οπτικά το νέο μας Ι.Χ., να είναι ασφαλές και ευχάριστο στο δρόμο και να εμφανίζει χαμηλή κατανάλωση. Εννοείται, ότι δεν παίρνουμε ποτέ απόφαση πριν καθίσουμε μέσα στο υποψήφιο μοντέλο και πριν το δοκιμάσουμε -έστω και λίγο- στο δρόμο. Αν βρισκόμαστε ωστόσο σε ώριμη ηλικία, υπάρχουν και τα εξής σημεία, στα οποία θα ήταν καλό να εστιάσουμε επιπρόσθετα, ώστε να γίνει πιο ευχάριστη η καθημερινή μας συμβίωση με το καινούργιο μας αυτοκίνητα.

1. Από μια ηλικία και μετά αρχίζουν οι ενοχλήσεις στον αυχένα, δεν στρίβουμε τόσο πολύ και εύκολα το κορμί μας ενώ συχνά εμφανίζονται και κάποια πονάκια στη μέση. Συνιστούμε λοιπόν να περιλαμβάνει ο εξοπλισμός του καινούργιου μας αυτοκινήτου κάμερα οπισθοπορείας σε συνδυασμό με αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα ελέγχου της νεκρής γωνίας και ορθοπεδικά καθίσματα.

2. Δοκιμάζουμε, αν είναι εύκολη η τοποθέτηση παιδικού καθίσματος και αν χωράει στο πορτ - μπαγκάζ παιδικό καροτσάκι. Τα παιδιά μπορεί να έχουν φύγει πλέον από το σπίτι, ωστόσο κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να μεταφέρουμε τα εγγονάκια και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια.

3. Βρίσκονται τα σημαντικότερα χειριστήρια σε μικρή απόσταση από το σώμα μας, ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτά και να μη χρειάζεται να τεντωνόμαστε, όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε; Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη θέση και τη ευκολία χρήσης των ζωνών ασφαλείας.

4. Το ντουλαπάκι του συνοδηγού θα πρέπει να είναι κλιματιζόμενο, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε όποτε χρειαστεί τα φάρμακά μας χωρίς τον κίνδυνο να χαλάσουν.

5. Μεγάλη ευκολία και ανακούφιση, ιδιαίτερα στην κίνηση στην πόλη, συνιστά το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επειδή ξεκουράζει τον οδηγό και του επιτρέπει να έχει καλύτερο έλεγχο του οχήματος. Επίσης, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες οι οδηγοί αυτόματων μοντέλων εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα στις κλειδώσεις των κάτω άκρων τους.

6. Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν σύγχρονα συστήματα πολυμέσων και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας με το διαδίκτυο, το Smartphone και με διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες. Η λειτουργία τους πρέπει να είναι απλή και κατανοητή, ενώ ο πωλητής οφείλει να την εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στον πελάτη.

Εννοείται, ότι όλα αυτά καλό είναι να υπάρχουν στο καινούργιο μας Ι.Χ. ανεξαρτήτως της ηλικίας μας, απλά από ένα σημείο και μετά κρίνονται πιο απαραίτητα.

Πηγή: iEidiseis.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα