Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει τα 3α γενέθλια και γιορτάζει

Μουσικές για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις θα περιλαμβάνει το αποψινό εορταστικό πρόγραμμα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης που αισίως έγινε τριών ετών!

«Το μουσείο έχει υιοθετήσει τη μουσική ως την τέχνη την οποία θεωρεί ότι του ταιριάζει πολύ. Η ιδέα ήταν λοιπόν, ο επισκέπτης κάνοντας τη βόλτα του στο μουσείο να ανακαλύπτει, μαζί με τα εκθέματα, μικρά μουσικά σύνολα τα οποία θα παίζουν συγχρόνως στα διάφορα επίπεδα του μουσείου» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου.

Σήμερα από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ οι επισκέπτες του μουσείου, που θα μπορούν να μπαίνουν με μειωμένο κατά 3 ευρώ εισιτήριο, ενώ θα ξεναγούνται στους χώρους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ήχους αρχαίους αλλά και από την Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή μέχρι τη σύγχρονη ελληνική μουσική, έργα παιγμένα από μουσικά σύνολα με διακεκριμένους σολίστ.

Στις στις 8.30 το βράδυ στο ισόγειο του μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9.30 στον προαύλιο χώρο του μουσείου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα