Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2012 σε 35 πόλεις

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Η 21η Ιουνίου είναι μία ημέρα γιορτής, για όσους αγαπούν τη μουσική και για όσους την υπηρετούν.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2012: 19 έως 23 Ιουνίου. Για 13η χρονιά, το μεγαλύτερο πολιτιστικό πάρτι, που πραγματοποιείται παράλληλα σε εκατοντάδες πόλης της Ευρώπης, επιστρέφει και ετοιμάζεται να μας βγάλει όλους στους δρόμους. Ετοιμάσου να ζήσεις στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής από 19 έως 23 Ιουνίου.

Στις 21 Ιουνίου περισσότεροι από 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί θα κατακλύσουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα φέτος συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή 35 πόλεις με κεντρικό σύνθημα «Η Μουσική, το Ελιξίριο της Ζωής».

Στην "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" συμμετέχει ασφαλώς η η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αρχαία Ολυμπία, Βόλος, Διδυμότειχο, Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ρόδος κ.α.

Η φετινή Γιορτή της Μουσικής εκτός από συναυλίες, θα γίνουν ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργικότητα, την κατάρτιση αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, 110 καλλιτέχνες με μουσικές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από ροκ, ποπ, τζαζ, χιπ χοπ, μέχρι ρεμπέτικη, κλασσική και χορωδιακή μουσική, θα γιορτάσουν με τους κατοίκους, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Λευκό Πύργο, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ, στην πλατεία Άθωνος, στο νέο δημαρχείο και σε πολλά ακόμη σημεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα