Lynyrd Skynyrd για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Το συγκρότημα Lynyrd Skynyrd σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου βρίσκονται στην Ελλάδα για μία και μοναδικήσυναυλία στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού.
Το συγκρότημα στην Αθήνα έρχεται με την τελευταία δισκογραφική του δουλειά, το God and Guns.
Μετά την αποθέωση τους για το τραγούδι Free Bird από τον κόσμο της μουσικής, το συγκρότημα θρηνεί για τη ζωή των τριών μελών του συγκροτήματος που χάθηκαν τον Οκτώβριο του ’77 σε αεροπορικό δυστύχημα.
Το συγκρότημα θρύλος του southern rock με τις κλασικές επιτυχίες τους -Tuesday’s Gone, Simple Man, Skynyrd Nation,  Free Bird, Sweet Home Alabama, That Smell, Gimme Back My Bullets, -φέρνουν μαζί τους τον αυθεντικό ήχο του αμερικανικού Νότου.
Η μυθική μπάντα ξεκίνησε πριν 35 χρόνια από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα από μια παρέα παιδιών που ήθελαν να ροκάρουν δυνατά και στην πορεία έκαναν το Southern Rock παγκόσμια υπόθεση.

Οι Lynyrd Skynyrd, – με διαπιστευτήρια τραγούδια όπως το Sweet Home Alabama ή το That Smell, αλλά και με τις ζωντανές εμφανίσεις τους – έφτασαν στην κορυφή.
Οι LYNYRD SKYNYRD πήραν το όνομα τους από μια παρήχηση του ονόματος του γυμναστή τους, κου Leonard Skinner. Κατάγονται από το Jacksonville της Φλόριδας (και αυτοί) και ξεκίνησαν έχοντας κάποια στιγμή τον σημερινό κιθαρίστα τους, Ricky Medlocke στα ντραμς. Με ψυχή του σχήματος τον τραγουδιστή Ronnie Van Zant και τους κιθαρίστες Gary Rossington και Steve Gaines, πρώτοι καθιέρωσαν την τριπλή κιθαριστική επίθεση, τα «τσαμπουκαλεμένα» φωνητικά και την hard rock αισθητική. Γνωστοί για τις επικές εμφανίσεις τους, επί σκηνής, διέλυσαν τους ROLLING STONES στο Knewbworth το 1976. Aπλά ήταν ένα σχήμα, που επί σκηνής, έδινε άλλο ήχο στα τραγούδια τους. Τυπικοί Νότιοι, περήφανοι και επαναστάτες, απάντησαν στα σχόλια του Neil Young , στο τραγούδι του “Southern man” με το “Sweet Home Alabama”, ενώ δεν δίστασαν να κατακρίνουν τον ρατσισμό των συμπατριωτών τους στο “Things goin’ on” αλλά και να ευχαριστήσουν τους μαύρους μουσικούς για την συνεισφορά και επιρροή τους στο “Ballad of Curis Low”. Όλα αυτά σε εποχές που οι φυλετικές διακρίσεις, δεν είχαν ,έχουν εκλείψει πλήρως, ειδικά στις Νότιες πολιτείες των Η.Π.Α. Εθνικιστές, με την σωστή έννοια του όρου στα τελευταία άλμπουμ τους, έχουν αφιερώσει τη δουλειά τους στα στρατεύματα των Η.Π.Α στο Ιράκ, αλλά και μιλήσει υπέρ της οπλοκατοχής και της Θρησκείας, στο “God and guns”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα